Laila Sortland støtter Lars Boje Mathiesen – uden filter

Nye Borgerliges enlige byrådsmedlem i Syddjurs kan ikke genkende billedet af den kommende partiformand som en solist, der tromler derudaf uden tanke på andre end sig selv.

Artiklens øverste billede
Laila Sortland er en varm fortaler for Lars Boje Mathiesen som ny formand for Nye Borgerlige og kalder det billede, som dele af pressen har forsøgt at tegne af den nye formand som (for-)tegnet. Pressefoto

»Ja, jeg fortsætter bestemt hos Nye Borgerlige, selvom vi nu vælger ny formand,« kommer det prompte fra Laila Sortland, byrådsmedlem for partiet i Syddjurs.

Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti stiller heller ikke spørgsmålstegn ved Nye Borgerliges fremtid som politisk parti efter, at partiets stiftere, formand Pernille Vermund og næstformand Peter Seier Christensen, har meddelt, at de stopper på deres poster og ikke genopstiller til næste folketingsvalg.

»Det er et par markante og meget dygtige mennesker, som nu forlader ledelsen. De har bestemt gjort meget for partiet, men må have respekt for, at de ikke ser sig som politikere resten af livet,« siger Laila Sortland.

Fidus til Boje

Laila Sortland har også kun godt at sige om den kommende formand Lars Boje Mathiesen, der får bekræftet sit mandat på et ekstraordinært landsmøde 7. februar.

»Jeg kender Lars Boje Mathiesen som en dygtig og meget arbejdsom politiker, og jeg genkender slet ikke det billede af ham, som pressen forsøger at tegne.«

47-årig Lars Boje Mathiesen, der kommer fra Aarhus og var opstillet i Østjyllands Storkreds ved seneste valg, har siddet i Folketinget siden 2019. Her fik han genvalg i 2022 med 11.150 personlige stemmer.

Jeg kender Lars Boje Mathiesen som en dygtig og meget arbejdsom politiker, og jeg genkender slet ikke det billede af ham, som pressen forsøger at tegne.

»I Østjylland har han været initiativtager til månedlige møder for partiets folkevalgte og tillidsfolk, og her oplever jeg ham som meget lyttende og hjælpsom. Møderne er yderst konstruktive, fordi vi får drøftet mange aktuelle spørgsmål og temaer, herunder vores strategi.«

Du frygter ikke for partiets fremtid med formandsskiftet og Pernille Vermunds afgang?

»Overhovedet ikke. Pernille Vermund fortsætter hele folketingsperioden, og hun vil fortsat arbejde engageret, som vi kender hende. Lars Boje Mathiesen har en anden profil, men jeg føler mig tryg ved, at han kan præsentere Nye Borgerliges politik og sætte en dagsorden.«

To folketingsmedlemmer (Mette Thiesen og Mikkel Bjørn, red) har allerede forladt gruppen nærmest før Folketinget er begyndt arbejdet. Hvordan har du det med det?

»Jeg har stor respekt for Mikkel Bjørn som en dygtig ung politiker, men han kunne åbenbart ikke se sig selv i Nye Borgerlige længere og meldte sig ind hos Dansk Folkeparti. Selvfølgeligt er det noget rod, det der er sket, men vi har fortsat en stærk folketingsgruppe (fire medlemmer, red.), der vil arbejde for Nye Borgerliges politik.«

Glad hos Konservative

Laila Sortland, som bor i Ryomgård, skiftede til Nye Borgerlige mod slutningen af sidste byrådsperiode efter en tid som løsgænger.

Hun forlod Dansk Folkeparti, som hun ellers havde repræsenteret, siden hun første gang blev valgt til byrådet ved valget i 2012, efter en tid, hvor der var opbrud i byrådsgruppen på tre, der endte med, at to ud af tre blev løsgængere.

Ved kommunalvalget i 2021 blev Dansk Folkparti nulstillet i Syddjurs, mens Laila Sortland fortsatte, men nu som folkevalgt for Nye Borgerlige.

Fra starten af denne byrådsperiode har Laila Sortland været med til gruppemøderne hos Konservative, og det bekommer hende vel.

»Det giver mig en masse viden om, hvad der sker i de udvalg, hvor jeg ikke er med. Ligesom møderne giver mig mulighed for at prøve synspunkter af. Jeg føler mig respekteret af den konservative gruppe og trives meget med det samarbejde, vi har.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.