Syddjurs Kommune jagter Ingelise Juhls afløser
Ingelise Juhl, mangeårig ældrechef hos Syddjurs Kommune, går snart på pension. Ambitiøse afløsere skal lade høre fra sig senest 5. februar.
Området Sundhed og Ældre i Syddjurs har et budget på ca. 635 mio. kr. og 1.016 medarbejdere.
Så det er en af de store drenge i klassen, og det bliver ikke mindre i fylde i de kommende år i betragtning af, at der kommer endnu flere ældre til frem mod mod 2030.
Ingelise Juhl, 69, har røgtet posten som chef for Sundhed og Ældre siden kommunesammenlægningen i 2006-2007. Hun tager de tre første måneder med i 2023, før hun går på pension.
Derfor er Syddjurs Kommune i fuld gang med at finde hendes afløser. Sådan noget klarer en kommune ikke selv i dag. Det sker, helt efter bogen, i samarbejde med et dyrt konsulentfirma.
I dette tilfælde Genitor, som tidligere har været inde over mange gange i Syddjurs.
En ny chef får det direkte ledelsesansvar for otte områdeledere og en sekretariatsleder.
Frisættelsen starter på ældreområdet
En ny chef lander lige lukt i et felt, hvor der er politisk fokus som sjældent set.
Den nye SVM-regering hælder mange ord på ældreområdet i sit regeringsgrundlag. Nøgleordet er ’frisættelse’.
»Regeringen vil gennemføre den mest omfattende frisættelse af den offentlige sektor i velfærdssamfundets historie og grundlæggende forandre den måde, velfærden i dag styres, dokumenteres, kontrolleres og leveres på.«
»Regeringen vil fremlæggeforslag til en ny ældrelov med få klare værdier, der skaber bedre rammer for en alderdom med livsglæde og tid til nærvær og omsorg. Frem for skemaer og minuttyranni.
Regeringen vil bl.a. have følgende pejlemærker i arbejdet:
• Give den ældre reel selvbestemmelse.
• Udvide det frie valg, så private leverandører får flere muligheder for at levere ældrepleje. Uden at det medfører unødigt yderligere bureaukrati.
• Give ældre mere frihed til at bo, som de vil.
• Sikre større kontinuitet i den hjælp og pleje, den enkelte ældre modtager.
• Afskaffe al unødigt bureaukrati og kontrol.«
Ord er taknemmelige, men en ny chef har i hvert fald et billede af, hvad fremtiden måske bringer af forandringer
Syddjurs Kommune vil selv hævde, at man er i fuld gang med at ’frisætte’ med Syddjursmodellen ’Mere Værdig Hjemmepleje’ med selvstyrende teams, hvor en gammel kultur skal ændres til en ny. Det har vist sig sværere end som så, fordi kultur jo er vaner, som en af historiens bedst begavede socialdemokrater Hartvig Frisch formulerede det.
Sidste frist 5. februar
Jobannoncen er ellers rig på de sædvanlige floskler:
Motiveres du af at lede forandringer? Tænker du naturligt i helheder og samarbejder? Er du nysgerrig og udviklingsorienteret uden at miste interessen for driften? Har du grundlæggende positive forventninger til dine ledere og medarbejdere? Og kan du implementere i bund?
Prøv at tilføje ordet ’ikke’ i samtlige spørgende sætninger, så træder det floskuløse frem i renkultur.
Senest søndag 5. februar skal der ligge en ansøgning på Syddjurs Kommunes bord.