Tommy Bøgehøj: »Selvmål at foreslå topskattelettelser«

Konservatives spilfordeler og gruppeformand i Syddjurs Byråd er meget lidt imponeret over Det Konservative Folkepartis valgkampstrategi og partiformand Søren Pape Poulsens evne til at håndtere de sager, der løbende dukkede op i valgkampen om partiformandens gøren og laden.

Artiklens øverste billede
Tommy Bøgehøj, gruppeformand for Konservative Syddjurs i Byrådet, er på linje med mange konservative i baglandet, der kalder partiets valgkampstrategi med topskattelettelser et selvmål. Pressefoto

For næsten et år siden blev der klappet high-fives og skålet i den konservative lejr i Syddjurs efter en succesrig kommunal valgkamp, der gav partiet en mandatfremgang på fire.

Nu skulle Konservative Syddjurs være et alternativ til Venstre i blå blok og være en seriøs udfordrer til borgmesterposten i 2025.

Det er jo et selvmål at melde topskatteletter ud som et konservativt kardinalpunkt i en tid, hvor mange mennesker frygter for deres økonomi og fremtiden på grund af den verdensøkonomiske situation.

Tommy Bøgehøj

Efter Folketingsvalget har optimismen i Syddjurs om ikke fået et skud fra boven, så giver de fire ugers valgkamp synlige panderynker.

Partiformand Søren Pape Poulsen, der i august proklamerede sit statsministerkandidatur, stod siden i spidsen for en deroute i meningsmålingerne som er uden sidestykke i nyere dansk politisk historie. Slutfacit: 5,2 procent af stemmerne og to færre mandater.

- Er Søren Pape Poulsens dage som formand talte, Tommy Bøgehøj?

»Det bliver vi klogere på i løbet af den næste måned. Partiforeningerne og byrådsmedlemmerne har fået en mail fra vores hovedkontor med en besked om, at valgkampen skal evalueres. Vi vil få tilsendt et skema med en række spørgsmål, hvor vi kan give vores mening til kende.«

Tommy Bøgehøj understreger, at man i den konservative byrådsgruppe kort har diskuteret valgkampen, mens bestyrelsen endnu ikke har været samlet.

Derfor er de følgende budskaber udelukkende Tommy Bøgehøjs private.

»Alle kan se, at vores valgresultat var meget skuffende. Jeg er helt enig med Connie Hedegaard og andre, der har været ude at klandre valgkampstrategien. Det er jo et selvmål at melde topskatteletter ud som et konservativt kardinalpunkt i en tid, hvor mange mennesker frygter for deres økonomi og fremtiden på grund af den verdensøkonomiske situation. Det var en fejl af dimensioner, som partiformanden selvfølgelig må stå på mål for.«

Grøn dagsorden tabt

I et indlæg i Altinget skriver den tidligere konservative miljøminister Connie Hedegaard: »Men der er altså for mange af de borgerlige politikere, der er for tynde, når det gælder viden om klimaudfordringen.«

Det er Tommy Bøgehøj enig i.

»Connie Hedegaard og Per Stig Møller var i deres ministertid med til at sætte en grøn dagsorden på den blå side, hvor vi fik et forspring både i blå blok, men også i forhold til den røde side. Det forspring har vi sat over styr, og det koster, fordi den grønne dagsorden af gode grunde ligger højt på vælgernes rangliste over emner, der optager dem.«

Dårlig håndtering

Tommy Bøgehøj er heller ikke imponeret over Søren Pape Poulsens håndtering af de gamle sager fra privatsfæren, der dukkede op løbende under valgkampen.

»Det var ikke så meget sagernes karakter, men de kom jo til at fylde meget mere end de berettigede til, fordi blev håndteret som de gjorde. Det gav anledning til mistænkeliggørelse og negativitet, at de ikke bare blev lukket ned.«

Tommy Bøgehøj vil afvente den interne evaluering i partiet, før han vil udtale sig kategorisk.

Der er tre år til næste kommunalvalg, og landspolitik og lokalpolitik har en tydelig connection. Konservative Syddjurs får ikke fem mandater i 2025, hvis der ikke bliver sat en prop i hullet for den nuværende nedtur.

En for holdet

Med 331 personlige stemmer i Østjylland leverede debutanten Kristian Damsgaard et godkendt valgresultat. Han tog en for holdet, da ingen andre meldte sig, men ser ikke sig selv som fremtidens konservative folketingskandidat på Djursland. Pressefoto


Kristian Damsgaard, Rønde, debuterede som Djurskredsens kandidat ved Folketingsvalget.

»Kristian vidste godt, at han ikke ville blive valgt, men han tog en for holdet, da vi stod og manglede en kandidat, og han leverede faktisk en udmærket valgkamp,« roser Tommy Bøgehøj.

Kristian Damsgaard, 55, har også kun godt at sige om valgkampen på Djursland, som på mange måder var et lærestykke og en øjenåbner.

»Jeg sagde ja til at hjælpe partiet i en situation, hvor der manglede en folketingskandidat på Djursland, og med 331 personlige stemmer er jeg faktisk en glad mand. Landspolitisk var valgresultatet selvfølgelig en katastrofe« siger Kristian Damsgaard.

Han oplevede at blive kastet for løverne, men den laborantuddannede Damsgaard, der arbejder på Aarhus Lufthavn, og en mand, der læser publikationer fra Danmarks Statistik som go’natlæsning, er ikke sådan at vælte.

Han var da sikkert en god borgmester (I Viborg Kommune, red.).

Kristian Damsgaard

»Det kræver da sit, når man på Ørsted Kro til et vælgermøde bliver konfronteret med af ordstyreren, tidligere Norddjurs borgmester Jan Petersen, at de konservative topskattelettelser vil resultere i 40.000 tabte arbejdspladser i kommunerne, men generelt var valgkampen en behagelig oplevelse, og jeg nåede da at få ros af Leif Lahn Jensen for noget, jeg havde sagt,« griner Kristian Damsgaard.

Om han stiller op igen næste gang, er tvivlsomt, siger han til Lokalavisen.

»Jeg indvilgede denne gang og oplevede stor opbakning fra mit bagland, men jeg er 55, så der skal findes en ny kandidat, der vil tage opgaven på sig.«

Til 1.000 kroners spørgsmålet om partiformand Søren Pape Poulsens fremtid, svarer Kristian Damsgaard kort:

»Han var da sikkert en god borgmester (I Viborg Kommune, red.), men om hans fremtid som partiformand har jeg ingen mening.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.