IF Midtdjurs laver maden til Marienhoffskolens elever

Midtvejs i august foregik den allerede længe aftalte virksomhedsoverdragelse af Marienhoffskolens madbod til IF Midtdjurs.

Artiklens øverste billede
Marienhoffskolens madbod er nu virksomhedsoverdraget til IF Midtdjurs, der har overtaget det daglige ansvar for at lave mad til skolens elever. Arkivfoto

Det har ligget i kortene længe, at når det nye Fritids- og Kulturcenter, som IF Midtdjurs har opført i tilknytning til foreningens klubhus på Marienhoffvej i Ryomgård, stod klar til brug, skulle der ske en virksomhedsoverdragelse af Marienhoffskolens madbod til IF Midtdjurs.

»Vi underskrev en aftale i henhold til virksomhedsoverdragelsesloven i midten af august, så det nu er IF Midtdjurs som har ansvaret for at lave mad til vores elever hver dag,« siger viceskoleleder Birger Graversen, Marienhoffskolen.

Fritids- og Kulturcenteret er endnu ikke helt klar til brug, så indtil da er det aftalt at bruge Marienhoffskolens faciliteter.

»Men reelt har IF Midtdjurs overtaget ansvaret, mens vi stiller vores faciliteter til rådighed i en overgangsfase,« siger viceskolelederen, der fortæller, at der er nedsat et madudvalg med repræsentanter fra skolen og idrætsforeningen.

»Skolen har en naturlig interesse i, at de af vores elever, der ønsker at købe deres frokost og ikke have madpakke med hjemmefra, skal kunne være sikre på at få en god og nærende kost, og det er sådan noget vi sikrer og drøfter i udvalget,« siger Birger Graversen.

Vi underskrev en aftale i henhold til virksomhedsoverdragelsesloven i midten af august, så det nu er IF Midtdjurs som har ansvaret for at lave mad til vores elever hver dag.

Viceskoleleder Birger Graversen, Marienhoffskolen

Medarbejdere følger med

De to medarbejdere, som har været ansat på Marienhoffskolen til dagligt at have ansvaret for madboden, har fået IF Midtdjurs som arbejdsgiver.

»De er fulgt med over som et led i virksomhedsoverdragelsen, og deres ansættelse fortsætter selvfølgelig efter samme overenskomst og regler, som da de var ansat på Marienhoffskolen,« siger Birger Graversen.

Ingen af de to ’madmødre’ arbejder på fuld tid, men deres årelange erfaring gør, at de kender til både indkøb og madlavning samt nedpakning efter, at eleverne har indtaget deres daglige frokost.

Kun de ældste

Når madordningen kommer op at køre fuldt ud i det nye Fritids- og Kulturcenter, er det meningen, at de ældste elever skal indtage deres frokost i en til formålet indrettet ny sal i Centret, mens både de yngste, 0.-3. klasse, i indskolingen og mellemtrinnet, 4.-6. klasse, skal spise på skolen og have maden bragt over.

»Vi snakker lige nu med IF Midtdjurs om, hvordan det kan foregå rent praktisk, men vi holder fast i, at de ældste får lov til at være sig selv i Centret. Der er i øvrigt heller ikke plads til at huse samtlige vores elever i den sal, hvor der skal spises,« siger Birger Graversen.

»Vi tror, at der kan skabes et hyggeligt og godt indrettet cafémiljø til vores ældste elever i Centret.«

Underskudsforretning

Det er ingen hemmelighed, at Marienhoffskolen ikke har lavet overskud på madboden hidtil. Det har været helt bevidst.

Særligt coronaåret 2020 var slemt økonomisk af indlysende årsager.

»Vi har været villige til at bruge nogle penge på at sikre, at alle har kunnet få noget ordentligt at spise hver dag, og derfor har vi også holdt et prisniveau som ikke på forhånd gjorde det svært for alle at have råd til at købe mad,« siger Birger Graversen.

Underskuddet i madboden er så blevet dækket på anden vis i Marienhoffskolens budget.

Viceskolelederen vil lade det være helt op til IF Midtdjurs, hvordan deres forretningsstrategi for boden bliver.

»Vi snakker selvfølgelig om det i madudvalget, fordi vi fortsat har en interesse i, at alle vores elever har mulighed for at købe deres frokost til overskuelige priser, men reelt er det nu IF Midtdjurs’ ansvar at drive boden bedst muligt, som de synes.«

Viceskolelederen bemærker dog, at det heller ikke fremover i skoletiden bliver mulighed for at købe to ristede med brød og tilbehør og skylle det hele ned med en liter cola, selvom madboden har skiftet ejer.

Vi har været villige til at bruge nogle penge på at sikre, at alle har kunnet få noget ordentligt at spise hver dag, og derfor har vi også holdt et prisniveau som ikke på forhånd gjorde det svært for alle at have råd til at købe mad.

Viceskoleleder Birger Graversen, Marienhoffskolen

Gammel plan

Da Marienhoffskolen for nogle år siden blev renoveret ude og inde for langt over 30 mio. kroner, var også en ny og moderne madbod på tegnebrættet, men den blev ikke prioriteret i det endelige budget.

Her stod den opført til at koste 750.000 kroner, men de penge blev så brugt til andre formål, da det i slutfasen begyndte at stramme til.

»Vi var langt fremme med planerne, da vi nu var i gang med at renovere og lave om, men i slutfasen pillede vi madboden af, fordi IF Midtdjurs kom på banen med deres byggeri. Der var ikke grund til at lave det samme miljø to steder. At deres byggeri så har trukket ud, har vi løst på skolen, men for os var det vigtigt at få lavet det rene snit ved overdragelsen til IF Midtdjurs, og det bliver så tilfældet fuldt og helt, når Centret om ikke så længe står klar til brug,« siger Birger Graversen.

Marienhoffskolen investerede 2,6 mio. kroner af sine renoveringsmidler i opførelsen af den multihal, der ligger mellem Midtdjurshallen og det nye Fritids- og Kulturcenter.

IF Midtdjurs bidrog til opførelsen med resten af pengene (lidt egne midler og et banklån) - i omegnen af 2,5 mio. kroner.

Marienhoffskolen kan benytte Multihallen kvit og frit i skoletiden - uden at skulle betale husleje - frem til udgangen af 2027. En bonus for den investering, som skolen bidrog med.

Marienhoffskolen havde inden overdragelsen af madboden til IF Midtdjurs lovet sidstnævnte, at man ville bidrage med 70.000 kroner til inventar i det nye byggeri i både 2022 og 2023.

»Denne aftale overholder vi naturligvis. Pengene er øremærket til indkøb af inventar, og vi får tilsendt en faktura,« forklarer Birger Graversen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.