Venstre vil være i mål i foråret 2023

En såkaldt åben proces i Venstre Syddjurs skal banen vejen for afløseren for partiets borgmesterkandidat siden 2009, nuværende 1. viceborgmester Claus Wistoft.

Artiklens øverste billede
Venstre havde lejet lokale 17 på Fuglsøcentret til et rask sommergruppemøde for byrådsgruppen, lokalforeningsbestyrelsen og folketingskandidat Jens Kloppenborg. Partiet skal nu i gang med at finde ny borgmesterkandidat, og så er Venstre klar med et forslag på ældreområdet, der vil tænde op under den venstreorienterede del af Byrådet. Læs mere i Lokalavisen i kommende uge. Foto: Lars Norman Thomsen

»Vi sætter nu gang i en åben proces, som skal hjælpe os med at finde Venstres borgmesterkandidat til næste kommunalvalg (i 2005, red.),« kunne formand for Venstre i Syddjurs, Niels Søren Rasmussen, fortælle som afslutning på partiforeningens sommergruppemøde lørdag på Fuglsøcentret.

»En åben proces, hvor vi giver alle medlemmer både i og udenfor byrådsgruppen en fair mulighed for at melde sig som kandidat.«

Det er således definitivt, at Claus Wistoft, Venstres borgmesterkandidat siden 2009, stopper sit mangeårige lokalpolitiske virke, når denne byrådsperiode er slut med udgangen af 2025.

Bemærk lige, at det er, når byrådsperioden er afsluttet. Det fastslog Claus Wistoft igen-igen uanset alle verserende mulige og umulige rygter i de lokalpolitiske cirkler.

Opstillingsmøde til foråret

Venstres plan er, at vordende kandidater får frem til nytår til at afklare sig. Herefter bliver der holdt opstillingsmøde i foråret 2023.

»Venstres vedtægter er indrettet sådan, at kandidater kan vente med at give lyd fra sig til på selve opstillingsmødet, men i bestyrelsen vil vi appellere meget til, at vi kender kandidatfeltet til nytår. Det tror jeg er bedst for alle parter,« fastslog Niels Søren Rasmussen.

Underforstået, at Venstres cirka 200 medlemmer i Syddjurs så også vil vide på forhånd og i god tid inden opstillingsmødet, hvem der er i spil.

Det er naturligvis medlemmerne, der suverænt afgør, hvem der skal være borgmesterkandidat.

Bliver ny gruppeformand

Det blev ikke sagt så direkte på sommergruppemødet, men det ligger i kortene, at det må forventes at blive et af de nuværende syv byrådsmedlemmer.

Adresseavisen har tidligere fremhævet trojkaen Christoffer Pedersen, nuværende formand for Sundheds- og ældreudvalget, Riber Hog Anthonsen, tidligere udvalgsformand og nuværende medlem af Økonomiudvalget, og Jørgen Ivar Mikkelsen, formand for bestyrelsen i Syddjurs Spildevand A/S som potentielle afløsere til Wistoft.

Sidstnævnte var forhindret i at deltage i sommergruppemødet af familiemæssige årsager, mens de to andre besvarede en forespørgsel fra Adresseavisen i ikke overraskende vage toner.

Der skal ikke jokkes i spinaten nu og her, men snakkes med baglandet og indbyrdes, så hvis man siger ja også har rygdækning i brede dele af partiets medlemskreds.

Den nye borgmesterkandidat overtager posten som gruppeformand for byrådsgruppen i resten af perioden, og dermed får vedkommende pænt over to år til at ’markedsføre’ sig i vælgernes bevidsthed før den store eksamen den tredje tirsdag i november 2025.

Plus over to års coaching fra en, der har prøvet gamet siden 2009, Claus Wistoft, og som fra første færd har leveret meget overbevisende personlige stemmetal.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.