Messerschmidt, Støjberg og Løkke

Kommentar skrevet skrevet 19. juni 2022. En selvopfyldende profeti, det fænomen, at alene en udbredt forventning til et hændelsesforløb kan fremkalde dette hændelsesforløb, også selvom forventningen er baseret på en falsk opfattelse af virkeligheden? Slet ikke.

Artiklens øverste billede

De lokale partiforeninger er klar til at trække i valgstøvlerne, hvis Statsministeren i meningsmålingerne sommeren over - og sikkert også lidt af sensommeren - står gunstigt hos vælgerne.

Om hun gør det, afhænger i høj grad af Minkkommissionens rapport, der bliver lagt frem i slutningen af denne måned. Får Mette Frederiksen en næsestyver, der vil noget, vil oppositionen benytte sommeren til at holde gryden i kog og være forargede. En disciplin som især Venstres politiske ordfører Sophie Løhde mestrer til fulde.

Bliver Minkkommisionens rapport tålelig for Mette Frederiksen, og det ikke for alvor stikker af for hende i meningsmålingerne, er et efterårsvalg, hvor luften kan blive renset på Christiansborg, en tanke, der ikke ligger statsministeren og hendes nærmeste fjern.

Støjberg er ved at spille sig på banen, og hun har allerede et Inger Støjberg parti gående rundt på Christiansborg.

Hendes forgænger i embedet, Lars Løkke Rasmussen, har langt om længe fået dannet sit bud på et nyt midterparti, Moderaterne, som har en realistisk mulighed for at få pladser og kontorer på Christiansborg, selv om kandidatlisten ikke er prangende og set med Djurslandsøjne, endnu ikke har repræsentanter fra hverken Norddjurs eller Syddjurs. Inger Støjberg, hvad med hende?

Hun må have travlt efter, at hun nu er uden fodlænke. Så travlt har hun heller ikke.

Støjberg er ved at spille sig på banen, og hun har allerede et Inger Støjberg parti gående rundt på Christiansborg. Nemlig de fem - minus Marie Krarup - der har forladt Dansk Folkeparti og partiets folketingsgruppe til fordel for et liv som løsgængere. Det er de ikke længe endnu.

En disciplin som især Venstres politiske ordfører Sophie Løhde mestrer til fulde.

De vil sammen med tidligere DF-formand Kristian Thulesen Dahl og dennes tidligere højre hånd, Peter Skaarup, snart fortælle, at de hopper med på Inger Støjbergs vogn.

Tidligere DF-formand Kristian Thulesen Dahl fandt senest en kattelem til at fortælle, at han ikke stiller op til næste valg for DF, men uden i samme moment at understrege, at han selvfølgelig stiller op igen, men nu sammen med Inger Støjberg.

Det nyeste parti vil konkurrere med de øvrige på højrefløjen om at føre den strammest mulige udlændingepolitik, men det er ikke længere et politikområde, der flytter vildt med stemmer, fordi der fra SF og mod højre er stort set konsensus om udlændingepolitik.

Radikale Venstres Sofie Carsten Nielsen kan så pippe løs alt det hun vil, og fortælle, at De Radikale Venstre fortsat tror, at de har førstefødselsretten til at bestemme magtforholdene på Christiansborg.

Det nye Støjbergparti kommer ikke til at duellere med Nye Borgerlige eller for den sags skyld Liberal Alliance, når det gælder velfærdspolitik og grønne dagsordener. Tværtimod kommer partiets linje til at ligne Dansk Folkepartis, da Kjærsgaard, Thulesen Dahl og Skaarup endnu var perlevenner.

Socialdemokratiet vil byde Støjberg & co. hjerteligt velkommen, mens Venstre og Dansk Folkeparti under den nye formand Messerschmidt allerede ryster i bukserne. Sidstnævnte har fortsat en retssag, der venter på at blive afsluttet.

Hos Konservative har Søren Pape Poulsen vist, at han med sin kovending i sagen om tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens brud på tavshedspligten ikke har potentiale til at blive statsminister for alvor.

Hurlumhejet på Christiansborg påvirker naturligvis også de lokale partiforeninger. Måske dukker der i sommerens løb et par nye op, Moderaterne Djursland og Inger Støjberg Djursland. Dansk Folkepartis engagerede formand Ebba Grethe Møgelvang kan ikke være optimistisk, når det gælder fremtiden.

Det samme gælder Alternativets lonseome cowboy, den lokale MFer Torsten Gejl, som kæmper ene mand, men kan tælle dagene til, at det er slut. Det går hurtigt i politik.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.