Ny konservativ folketingskandidat skal stå tidligt op

Lokale Kristian Damsgaard, Rønde, skal nærmest overpræstere frem til det kommende folketingsvalg og udnytte den konservative medvind i uhørt grad for at kunne gå op ad den store trappe til Christiansborg med smil på læben.

Artiklens øverste billede
Kristian Damsgaard skal håbe på, at den konservative medvind i meningsmålingerne fortsætter, hvis han skal bare komme i nærheden af Christiansborg. Pressefoto

De konservative vælgerforeninger i Norddjurs og Syddjurs valgte forleden på et opstillingsmøde på det Gamle posthus i Ryomgård Kristian Damsgaard som ny folketingskandidat for Djursland.

Der var dukket 7-8 medlemmer op fra hver af de to vælgerforeninger, der har cirka 100 medlemmer at gøre godt med.

Kristian Damsgaard er 53 år, og han og familien er bosat i Rønde.

Til daglig arbejder han som kvalitetschef i Aarhus Lufthavn.

»De to konservative vælgerforeninger på Djursland vil sammen arbejde ihærdigt for at få Kristian Damsgaard valgt ind i Folketinget, hvor han i givet fald og i høj grad vil arbejde for Djurslands interesser,« lyder det fra Arne Holm-Hansen, formand for Konservative Norddjurs.

Kristian Damsgaard får sin debut som folketingskandidat på den konservative stand på Landbrugsmessen ved Gl. Estrup i dagene 28. - 29. maj.

Kampagneudvalg

Kristian Damsgaard har maks et år til at blive kørt i stilling.

Der skal være Folketingsvalg senest 4. juni 2023, men mon ikke statsminister Mette Frederiksen trykker på valgknappen inden da.

Det gør hun, når hun føler, at meningsmålingerne for alvor går hendes vej.

Vi skal have nedsat kampagneudvalget, og så skal vi alle hjælpe Kristian til at komme rundt både på Djursland og på de sociale medier

Tommy Bøgehøj

Et ja 1. juni 2022, når danskerne skal stemme om Forsvarsbeholdet, vil stive statsministeren af og forlene hende med en tro på, at hun kan blive genvalgt.

Derfor kan et efterårsvalg inden Folketingets åbning den første tirsdag i oktober være et godt bud på en valgdato.

Næste step for de lokale konservative på Djursland bliver at få nedsat et kampagneudvalg, der skal understøtte den nyvalgte folketingskandidat.

»Vi skal have nedsat kampagneudvalget, og så skal vi alle hjælpe Kristian til at komme rundt både på Djursland og på de sociale medier,« siger Tommy Bøgehøj, gruppeformand for Konservative Syddjurs i Syddjurs Byråd, og ham der ’opfandt’ Kristian Damsgaard til kommunalvalget i november 2021, hvor det dog ikke lykkedes at få Damsgaard valgt.

Kristian Damsgaard vil få nær støtte af Kasper Kolstrup Møller, byrådsmedlem og udvalgsformand i Syddjurs Byråd, til at brande sig på de sociale medier.

Kasper Kolstrup Møller formåede selv at levere varen netop på de sociale medier og i printmedierne, da han kom, så og sejrede ved kommunalvalget i 2021.

Sporene skræmmer

Djursland har aldrig været en konservativ højborg, men så skete der pludselig noget ved kommunalvalget i 2021,hvor der både i Norddjurs og Syddjurs blev høstet en mandatgevinst, som var båret frem af den generelle konservative medvind på landsplan parret med Venstres fald fra tinderne.

Det er tendensen fra KV21, der skal bære den uprøvede Kristian Damsgaard et stykke ad vejen mod Christiansborg.

I nyere tid har de konservative folketingskandidater i Djurskredsen nærmest usynlige i vælgerøjne, når krydset skulle sættes.

For nuværende er de konservative i Østjylland kun repræsenteret i Folketinget med Mona Juul. Hun er opstillet i Aarhus Øst-kredsen og blev valgt ind for første gang i 2019 med 3.846 personlige stemmer.

Til det kommende folketingsvalg rykker en Venstre overløberen, den nationalkonservative Marcus Knuth, til Østjylland. Marcus Knuth opstiller i Aarhus Syd-kredsen.

Knuths onkel er den afdøde forfatter Henrik Stangerup, kendt i sin samtid sin internationale orientering og uforsonlige holdning til intellektuel og politisk konformisme af enhver art.

Det Konservative Folkeparti har ændret i partiets vedtægtsregler. Ændringen betyder, at en konservativ politiker maksimalt kan være opstillet i én kreds.

Dermed er Kristian Damsgaard afskåret fra at konsolidere sin position yderligere med kreds mere i Østjylland.

Ved Folketingsvalget 5. juni 2019 stemte 2.252 (4,5 procent) vælgere konservativt på Djursland. En fremgang på 1.074 stemmer (2,2 procent) i forhold til det foregående valg i 2015.

Jane Christensen, Hornslet, var i 2019 den lokale kandidat. Hun var på daværende tidspunkt formand for Konservative Syddjurs. 255 personlige stemmer blev der hende til del. Hun har siden forladt Djursland og bosat sig på Sjælland.

Til sammenligning scorede politiske hardhittere som Leif Lahn Jensen (S) og Britt Bager (den gang V) henholdsvis 6.819 og 4.615 personlige stemmer ved valget i 2019.

Begge kom sikkert i havn, så har Kristian Damsgaard ligesom en strømpil for, at han godt kan tage valgstøvlerne på, hvis han skal kunne kysse lignende stemmetal.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.