Farvel til velfærdsdirektør i Norddjurs

Økonomiudvalget indstiller Kenneth Koed Nielsen til fyring. En af de dyre af slagsen.

Artiklens øverste billede
Kenneth Koed Nielsen er indstillet til fyring fra jobbet som velfærdsdirektør i Norddjurs Kommune. Foto: Norddjurs Kommune

Forleden besluttede Region Midtjylland at skille sig af med koncerndirektør Ole Thomsen, der efter politikernes mening ikke løste sin opgave tilfredsstillende - begrundet i manglende tillid efter amputationsskandalen i Region Midtjylland. I april kom det frem, at 47 patienter om året kan have fået amputeret hele eller dele af benet uden grund.

Den fyring løber op i 6,5 millioner kroner, fordi sådan er de offentlige chefers ansættelser skruet sammen. Og politikerne har hele vejen bakket op om systemet.

Så man kan godt gå ud fra, at Norddjurs Kommune også godt kan lukke pengekassen op for et pænt millionbeløb, fordi man nu vil sige farvel til en af de bedst lønnede og højest placerede embedsmænd - velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen.

Pakket ind i flotte ord

Meldingen er i en pressemeddelelse fra Norddjurs Kommune pakket ind i flotte ord om, at der på det seneste økonomiudvalgsmøde blev ”indstillet initiativer på socialområdet”.

»Norddjurs Kommune har ambitiøse målsætninger for det sociale omsorgsarbejde. Området prioriteres højt, og ambitionen er hele tiden at videreudvikle og fremtidssikre den service, der ydes til kommunens borgere og sikre gode rammer for medarbejdere og ledere. Norddjurs Kommunes økonomiudvalg har på deres møde besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet med velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen skal ophøre,« hedder det i pressemeddelelsen.

En anden profil

Begrundelsen er, at økonomiudvalget ønsker en velfærdsdirektør med en anden profil til den fremadrettede ledelse af velfærdsforvaltningen i Norddjurs Kommune.

»Derudover har økonomiudvalget med udgangspunkt i målsætningerne for det sociale omsorgsarbejde og på baggrund af politiske drøftelser indstillet til kommunalbestyrelsen, at der tages initiativ til igangsættelse af en udviklingsproces. En proces der indeholder en uvildig undersøgelse af socialområdet med fokus på borgere og pårørendes oplevelse af mødet med Norddjurs Kommune samt arbejdsmiljøet for medarbejdere og ledere på socialområdet,« lyder det fra kommunen.

Og igen skal pengekassen åbnes, for selve forløbet gennemføres af konsulentfirmaet Komponent.

»Formålet er at skabe et solidt fundament for den videre udvikling. Forløbet og det efterfølgende udviklingsarbejde gennemføres med stort fokus på Norddjurs Kommunes værdier: Tillid, ordentlighed, udvikling og fællesskab og med særlig opmærksomhed på blandt andet bred involvering, gennemsigtighed samt mulighed for dialog gennem hele forløbet for alle involverede,« lyder begrundelsen.

Kommunalbestyrelsen træffer endelig beslutning på sit næste møde tirsdag 24. maj.

Længst siddende direktør

Kenneth Koed Nielsen er 60 år og har været direktør i Norddjurs Kommune lige siden den nye kommune blev dannet. Først med titel som som socialdirektør med ansvar for voksen og pleje, og de seneste ti år som velfærdsdirektør. Han kom til den nye kommune fra et job som social- og økonomichef i Sønderhald Kommune, og har også kortvarigt vikarieret i kommunaldirektørstillingen i Norddjurs i overgangsperioden mellem to kommunaldirektører.

Han har i Norddjurs stået i spidsen for et af de økonomisk tungeste områder - og med ansvar for ældre, børn og unge samt socialområdet med blandt andet plejecentre og bosteder. Det har med jævne mellemrum resulteret i medieomtale og utilfredse borgere og ansatte. Hidtil har Kenneth Koed Nielsen holdt fast i magten og topstillingen - men nu udtrykkes det, at der er politisk vilje til at se i en anden retning.

Kravet om en undersøgelse af socialområdet har været rejst politisk tidligere, men da var Venstre imod. Nu har partiet borgmesterposten, som på valgnatten efter 14-13 i borgerligt favør gik til Kasper Bjerregaard - og Venstre begrunder holdningsskiftet med, at den tidligere foreslåede undersøgelse skulle kigge for meget bagud, mens den nye skal pege fremad.

Kenneth Koed Nielsen har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til fyringen.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.