Ambulancens kommende holdeplads i Kolind fortsat uafklaret

Det er lidt for tidligt at gå ud med mere information om ny ambulancebase i Kolind., meddeler man hos Region Midtjylland på Adresseavisens forespørgsel.

Artiklens øverste billede
Først i starten af juni forventes det, at det kan meldes officielt ud, hvor den fremskudte base for ambulancen får adresse i Kolind. Arkivfoto. Foto: Thor Hedegaard.

Det er stadig ikke besluttet, hvor ambulancen for fast holdeplads i Kolind, når den efter planen flyttes fra sin nuværende placering i Stabrand hos Aarhus Airport.

Sådan lyder det fra Region Midtjylland efter, at Adresseavisen i denne uge har spurgt til en afklaring, men den er tilsyneladende længere undervejs end forventet.


»Vi vender gerne tilbage, når vi kan fortælle mere og forventer det kan blive omkring starten af juni,« lyder det i svaret fra Region Midtjyllands kommunikationsafdeling.

Adresseavisen erfarer, at basen er fundet, og at en kontrakt er under udarbejdelse, men da den ikke er underskrevet endnu, er det årsagen til, at det trækker ud med at afsløre adressen.

Jan Kjær Madsen, Ambulancechef hos Præhospitalet, Region Midtjylland siden marts 2020, kunne for et par måneder siden fortælle, at det trak op til en løsning i Kolind:

»Vi har en række muligheder i spil, 3-4 stykker, som vi i øjeblikket vurderer og kigger på, og jeg forventer, at vi snart kan melde ud, hvor ambulancen får holdeplads i Kolind,« lød det dengang fra Jan Kjær Madsen.

»Vi er meget tilfredse med, at flere har henvendt sig til os og budt ind med en holdeplads. Det giver os nogle valgmuligheder, som vi kigger på i forhold til placering, driftsøkonomi og lignende ting. Vi er nødt til at se det på det i et helhedsperspektiv.«

’Fremskudte placeringer’

Region Midtjyllands ambulancer holder til på et antal ambulancebaser. Derudover har regionen en række såkaldte ’fremskudte placeringer’, som ambulancerne kan holde på midlertidigt.

Ordningen betyder ikke, at der fast er stationeret ambulance og personale i de byer. Den betyder, at der er faciliteter - herunder overnatningsmuligheder - så man i perioder med ledig ambulancekapacitet kan flytte en ambulance til den fremskudte base.

En fremskudt base er enten en hvilebase eller en sovebase.

Som en del af budgettet for 2018 besluttede Regionsrådet at oprette fremskudte placeringer til ambulancer i Ry, Vinderup og Ryomgård. De fremskudte placeringer i Ryomgård og Vinderup kom på plads i februar 2018.

Ryomgård fortid

Nu nedlægges den fremskudt base i Ryomgård imidlertid.

Et resultat af, at Region Midtjylland i 2020 sendte ambulancekørslen i i udbud. Forlods lagde Region Midtjylland op til, at der skulle ske en del ændringer af ambulancernes placering.

Lokalt betyder det følgende ændringer.

  • Ambulancen i Ørsted er flyttet til Allingåbro på den nyrenoverede brandstation, der der blev officielt indviet 24. april.
  • Ambulancen i Strabrand ved Aarhus Airport flyttes til Kolind

Der er oprettet fremskudte placeringer med sovemulighed (sovebaser) på følgende lokale lokationer:

  • Glesborg (sovebase)

Følgende lokale fremskudte lokale baser er lukket:

  • Fjellerup (hvilebase)
  • Ryomgård (sovebase)

»Vi har foretaget nogle ændringer på Djursland, som vi mener hænger logisk sammen. Når vi flytter den permanente base fra Stabrand til Kolind, er der ingen argumenter som taler for, at bevare sovebasen i Ryomgård,« forklarede Jan Kjær Madsen allerede i december 2021 til Adresseavisen.

Med hjemtagning af ambulancer i Horsens, Randers og Djursland områderne driver Region Midtjylland pr. 1. december 2021 nu alle 10 akutlægebiler og 42 af regionens 70 ambulancer.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.