Fjellerup Strandliv er kommet et skridt videre

På borgermøde vises de første skitser til, hvad der venter af liv ved stranden i Fjellerup.

Artiklens øverste billede
En X-bro bliver en væsentlig del af projektet ved Fjellerup Strand - "center of attention" som udvalgsformand Allan Gjersbøl Jørgensen sagde det på kommunalbestyrelsesmødet. Illustration: Labland

Projektet ”Fjellerup Strandliv” er kommet et skridt videre, og den endelige plan for området er nu vedtaget af kommunalbestyrelsen. Her var der rundt i salen bred enighed og ros til Kultur- og Fritidsudvalget for at arbejde hurtigt - hvad der også er nødvendigt for at nå de tidsfrister, som har sat Norddjurs Kommune under tidspres.

Jeg er stolt og begejstret over planerne for projektet, som både strækker selve stranden og sæsonen ud via forskellige aktiviteter. Det gavner hele området, både lokale og turister kommer til at opleve et unikt moderne strandmiljø med respekt for kulturhistorien

Allan Gjersbøl Jørgensen

Arkitektfirmaet Labland fremlægger planen og tegningerne for de fire nedslagspunkter til orienteringsmødet tirsdag 17. maj i Fjellerup Aktivitetshus. Her kan alle interesserede deltage, og ingen tilmelding er nødvendig.

Der skal være meget mere liv og oplevelser ved Fjellerup Strand. Foto: Peter Mohlin Kring, Norddjurs Kommune

Promenadebro, bundgarnspæle der både kan være legestativer, siddemøbler og vejvisere og meget mere. ”Fjellerup Strandliv” kommer over de næste år til at forbedre oplevelsen for lokale og turister og udvikle området med forskellige nedslagspunkter. Derfor holder Norddjurs Kommune og Labland orienteringsmødet.

»Jeg er stolt og begejstret over planerne for projektet, som både strækker selve stranden og sæsonen ud via forskellige aktiviteter. Det gavner hele området, både lokale og turister kommer til at opleve et unikt moderne strandmiljø med respekt for kulturhistorien,« siger Allan Gjersbøl Jørgensen, (S), formand for kultur- og fritidsudvalget.

Boblende begejstring

På kommunalbestyrelsesmødet sagde han, at projekt ”Fjellerup Strandliv” bliver så godt, at han nærmest er ved at boble over af begejstring.

»Den begejstring deler jeg med både borgmester og kommunaldirektør, så efter dagens møde i kommunalbestyrelsen burde der serveres champagne, men det får vi nok ikke. Men det er et rigtigt godt projekt. Der er både noget til aktiviteter og leg - og for dem, der går op i kulturhistorien i Fjellerup,« sagde Allan Gjersbøl Jørgensen.

Ikke mange i Fjellerup har sikkert hørt udtrykket ”center of attention” blive brugt om netop deres by, men Allan Gjersbøl Jørgensen tog det i brug til at beskrive den kommende X-bro ved Vaffelbageriet.

Ikke som i Aarhus

»Vi får ikke en rund uendelighedsbro, som de har i Aarhus, men vi får vores helt eget særkende. En X-formet bro med platforme på samt et naturligt indkredset område for de mindre børn, som så kan bade uforstyrret,« sagde udvalgsformanden.

Han mente, at projektet nu kun kan falde, hvis det møder statslig modstand eller lokal modvilje.

I sagsbehandlingen har der været en tvivl hos de konservative om økonomien i projektet kan holde. Men nu er holdningen, at der takket være godt politisk arbejde i udvalg, er styr på det og projektet kan gennemføres inden for den økonomiske ramme, der er sat af - i første omgang 5,8 millioner kroner, men visionerne er større end det og der er planer om meget mere i Fjellerup. Og det skal en kommunal fundraising-indsats hjælpe med til. Der søges fondstilskud til projektet.

Den konservative Niels Skov Pedersen sagde i den forbindelse, at skal der laves endnu mere ved stranden i Fjellerup, behøver det ikke nødvendigvis at være en kommunal opgave.

Lokal forankring

Projektet har som bekendt været længe undervejs. Selvom der er sat turbo på processen det seneste halve år, har det været vigtigt at sikre den lokale inddragelse. Derfor har både Norddjurs Kommune og Labland medtaget anbefalinger fra projektets styregruppe, hvor repræsentanter for forskellige foreninger, naboer med flere er med. Ligeledes blev Labland valgt som rådgiver, fordi de har fokus på brugerinvolvering.

Selvom det første spadestik stadig venter, er arbejdet med at skabe liv og bruge en større del af kysten i fuld gang. Sidste sommer holdt Støttegruppen for Thomasminde en række velbesøgte og sjove arrangementer med både hjemmefanget krabbesuppe, udstillinger, kreaaktiviteter, vandsjov, foodtrucks med mere. Og den succes bliver gentaget i år.

Det hastende først

Norddjurs Kommune har en løbende dialog med Kystdirektoratet for at opnå de endelige tilladelser til at gå i gang med arbejdet. Dispensationen til Fjellerup Strandliv udløber 9. november 2022, og inden da skal kommunen skal have taget første spadestik.

Derfor er planen at starte arbejdet med de områder, som ligger indenfor strandbeskyttelseslinjen. Ved Thomasminde er det eksempelvis flydebroen og det plateau ved strandkanten, som skal være nedenfor det gamle ishus.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.