Djurskredsen: Kim Christiansen håber på deja-vu på Deja Vu

Dansk Folkepartis lokalbestyrelser på Djursland bakker op om genvalg til Kim Christiansen som kredsens folketingskandidat ved næste valg, men muligvis kommer der andre håbefulde kandidater.

Artiklens øverste billede
Dansk Folkepartis mangeårige transportordfører Kim Christiansen søger genopstilling i Djurskredsen. Arkivfoto

Kim Christiansen har fortsat mod på et comeback til Christiansborg trods et eftertrykkeligt nederlag ved det seneste Folketingsvalg 5. juni 2019.

Danske Folkepartis mangeårige transport- og færdselsordfører fik i 2019 blot 1.156 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds. Det var kun fjerdeflest blandt Dansk Folkepartis kandidater. Foran ham var Hans Kristian Skibby med 2.834, Mette Hjermind Dencker 2.348 og Sten Thomsen med 1.412 stemmer.

Førstnævnte er nu løsgænger efter intermezzoet med valget af Morten Messerschmidt som ny formand, mens Mette Hjermind Dencker, der bor i Tirstrup, fortsat holder ved Dansk Folkeparti.

Tidligere partisekretær Sten Thomsen, der har været den foregående formand Kristian Thulesen Dahls støtte, sidder ikke længere med i baggrunden på Christiansborg.

Da alt endnu var lysegrønt hos Dansk Folkeparti ved valget i 2015 scorede Kim Christiansen mere end dobbelt så mange personlige stemmer som ved valget fire år senere.

19. april på Deja Vu

Kim Christiansen, 65, blev første gang opstillet som folketingskandidat for Dansk Folkeparti i 1999. Han har været kandidat for Dansk Folkeparti Djurskredsen siden 2010.

Bestyrelserne hos Dansk Folkeparti både Norddjurs og Syddjurs støtter Kim Christiansens kandidatur, men om han bliver eneste kandidat, ved jeg ikke noget om.

Ebba Grethe Møgelvang, lokalformand i Syddjurs

Det vil han være igen, og han er foreløbig eneste kandidat, der har meldt sig på banen forud for opstillingsmødet 19. april på Deja Vu, Ryomgård Hotel.

»Bestyrelserne hos Dansk Folkeparti i både Norddjurs og Syddjurs støtter Kim Christiansens kandidatur, men om han bliver eneste kandidat, ved jeg ikke noget om. Jeg har ikke hørt om andre, men du kan jo anmelde dit kandidatur på selve opstillingsmødet. Derfor ved vi reelt ingenting, før opstillingsmødet er afviklet,« siger Ebba Grethe Møgelvang, lokalformand for Dansk Folkeparti i Syddjurs.

Da Kim Christiansen blev genvalgt i 2017 til at repræsentere Dansk Folkeparti i Djurskredsen, måtte der kampvalg til, idet Laila Sortland, daværende DF-byrådsmedlem i Syddjurs, på selve aftenen anmeldte sit kandidatur.

Kim Christiansen fik 21 stemmer, mens Laila Sortland fik 11 stemmer.

Laila Sortland har siden da forladt Dansk Folkeparti og repræsenterer nu Nye Borgerlige i Syddjurs Byråd.

Omfartsvejen

Med til historien om Kim Christiansens deroute ved sidste valg, hører, at netop Kim Christiansen fik placeret ét uheldigt fingeraftryk på den infrastrukturplan, som Lars Løkke Rasmussens regering og Dansk Folkeparti sammen spillede ud – nemlig bl.a. planen om en 377 millioner kroner dyr omfartsvej i Mariager, hvor Kim Christiansen selv har bopæl.

Omfartsvejen skulle lede den tunge trafik uden om byen, men ret hurtigt blev der både i medier og i Mariager stillet spørgsmålstegn ved, om den tunge trafik gennem Mariager nu også var så omfattende.

Omfartsvejen blev til en belastende sag for Dansk Folkeparti, og især Kim Christiansen.

Netop derfor blev projektet siden skaleret ned til kun en fjerdedel af den oprindelige plan, så de 377 mio. kroner blev reduceret til omkring 80 millioner kroner.

Hele historien og Dansk Folkepartis generelle nedtur gjorde det ekstra svært for Kim Christiansen at blive genvalgt.

Nu er han parat til at rejse sig ved det træ, han faldt ved - hvis DF-medlemmerne på Djursland bakker op

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.