Leif Lahn Jensen: »Rammer vi bolden rigtigt på Djursland?«

Det lokale folketingsmedlem vil i kølvandet på begmanden til Socialdemokratiet ved KV21 ud og fornemme, hvordan græsset gror i alle egne af Djursland.

Artiklens øverste billede
Leif Lahn Jensen vil i den kommende tid ud at fornemme Djursland efter en lang periode, hvor pandemien har gjort det umuligt. Foto: Lars Norman Thomsen

Det er svært at bortforklare, at Socialdemokratiet fik et valgresultat ved kommunalvalget i november, der ikke har givet dybe panderynker i regeringspartiet.

Partiet kan klynge sig til, at det fik flest stemmer af samtlige, men sammen med Dansk Folkeparti var det valgets absolutte tabere.

Socialdemokratiets gruppeformand på Christiansborg, lokale Leif Lahn Jensen, kommer da heller ikke med søgte bortforklaringer nu, hvor uret tikker hurtigere og hurtigere mod næste folketingsvalg, der senest skal være afviklet 4. juni 2023.

»Efter et kommunalvalg, hvor det ikke gik så godt for Socialdemokratiet, som jeg håbede på med en tilbagegang på 4 procent på landsplan, har jeg selvfølgelig gjort mig nogle tanker om, hvordan kursen skal se ud frem mod næste folketingsvalg,« siger Leif Lahn Jensen.

Gruppeformanden, der startede som MF’er i 2007 og relativ nemt sparkede den dør ind til Christiansborg, som var blevet lukket af forgængeren på Djursland, tidligere Norddjurs borgmester Jan Petersen, er kommet til skelsår og alder politisk.

Den tidligere havnearbejder er ikke længere den ’Nowhere Man’, der stillede med sine talenter og pakkenelliker i Købehavn for små 15 år siden efter at være kommet ind med firetoget.

Gruppeformandsposten i et regeringsparti får man ikke bare foræret, fordi der ikke er andre.

For statsministeren er det afgørende, at gruppeformanden kan sørge for ro på bagperronen og give gruppen en fornemmelse af, at der bliver lyttet fra regeringskontorerne.

Hvordan med Djursland?

Nu tager Leif Lahn Jensen Djurslands brillerne på i den kommende tid efter pandemien er et overstået kapitel. Corona er ikke blevet ham til del endnu.

Valgnederlaget i november nager. I Syddjurs var tilbagegangen minimal, og borgmesteren er fortsat socialdemokrat. I Norddjurs fik partifællerne tørre tærsk, og borgmester Jan Petersens regimente sluttede efter 12 år.

Det sidste skulle lige sluges. Det gjorde ondt, også på Lahn.

»Jeg føler selv, at jeg har indsigt i, hvad hvad der sker og rører sig på Djursland, men efter en lang nedlukning grundet pandemien, hvor jeg ikke har mødt så mange mennesker som normalt, vil jeg sikre mig, at jeg i hvert fald rammer bolden nogenlunde fremover.«

Det kommende folketingsvalg bliver ikke a walk in the park for Leif Lahn Jensen på Djursland, hvor han igen-igen skal hente hovedparten af sine stemmer.

Valgdatoen kender kun statsministeren, og Mette Frederiksen trykker ikke på knappen, før meningsmålingerne når et niveau som giver hende mulighed for at fortsætte i stolen.

»Djursland er mit område, sådan er det. Det er her, jeg skal kunne levere, og derfor vil jeg i den kommende tid forsøge at komme mere i kontrakt med folk fra Djursland, og invitere dem ind til en god og lavpraktisk snak om, hvad der fylder hos dem og hvad der interesserer dem,« siger Leif Lahn Jensen.

Grovskitsen klar

Årene på Christiansborg har lært MF’eren, at kun lommeuld kommer af sig selv. Der skal en strategi til for at kunne begå sig.

Grovskitsen til, hvordan han vil få græs under fødderne igen på Djursland, ligger klar i papirform. Her står der at læse:

  • »Invitere til drøftelser på min facebookprofil om emner, som borgerne kan byde ind på, samt lade dette være temaet til næste Life facebook.«
  • »Være fysisk til stede i et lokale i nogle af de større byer på Djursland, hvor man kan komme hen til mig og snakke om det man har på hjertet.«
  • »Tage på gå ture i forskellige byer, og lytte til borgerne i den egn og se de ting man gerne vil vise mig, sammen med den lokale byrådskandidat.«
  • »Komme til så mange arrangementer som muligt så som markeder og byfester. Her er man velkommen til at skrive til mig og invitere.«
  • »Foreslå borgerne på Djursland at invitere mig til et dagligstuemøde hjemme ved dem, hvor de har inviteret gæster, og hvor jeg deltager. Her skal man sende mig en mail eller skrive på facebook, så kommer jeg gerne.«

Skitsen er jo meget konkret, men den binder, og det bliver nu Leif Lahn Jensens opgave at bevise, at han ikke bare leverer tomgangssnak for fulde gardiner.

At han ikke render efter vælgerne, fordi der et folketingsvalg i sigte, og herefter glemmer alt om dem.

Særligt i Norddjurs, og ikke mindst i det vestlige hjørne har han en opgave. Herude er det ikke ligefrem socialdemokrater, som er i høj kurs.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.