Valg til dialogforum for integration i Norddjurs

Torsdag 31. marts skal der sættes fire navne på rådet.

Artiklens øverste billede
Sprogundervisning er en af genvejene til en bedre integration. Nu skal der vælges medlemmer til dialogforum for integration. Pressebillede

Torsdag 31. marts er en valgdag. Ikke for os alle, men den dag er der valg til dialogforum for integration, der er et forum nedsat af kommunalbestyrelsen, der arbejder med at kvalificere integrationsindsatsen i Norddjurs Kommune.

Ved valget skal der vælges fire lokale repræsentanter og fire suppleanter med flygtninge- eller indvandrerbaggrund, der vil være med til at styrke integrationen i Norddjurs.

Norddjurs Kommune har siden 2015 haft et dialogforum for integration. Forummet har til formål at kvalificere integrationsindsatsen og fremme etnisk ligestilling i Norddjurs Kommune. På valgdagen skal der vælges fire repræsentanter og fire suppleanter med flygtninge eller indvandrerbaggrund.

Valget holdes hos Job & Sprog Djurs, Erhvervsparken 3 i Grenaa fra klokken 15-16.30. Alle flygtninge og indvandrere over 18 år, der har lovligt ophold i Danmark og bor i Norddjurs Kommune, kan stemme og stille op til valget.

En unik sammensætning

Dialogforum for integration er en unik sammensætning af mennesker, der har viden om integrationsområdet lokalt. Der er 13 medlemmer i dialogforum for integration, heriblandt én repræsentant fra uddannelsesinstitutionerne, én repræsentant fra erhvervslivet og én repræsentant fra fritidslivet og politisk udpegede repræsentanter. Derudover er der de fire pladser til borgere med flygtninge- og indvandrerbaggrund.

Disse har en central rolle i forummet i forhold til at komme med input til, hvordan integrationen bedst kan lykkes lokalt. Flygtninge og indvandrere behøver ikke særlig viden. Deres rolle i dialogforum for integration er således i høj grad at byde ind med deres egne erfaringer. Det kan være erfaringer i forhold tiluddannelse, job, fritidsliv, kulturelle udfordringer, sproglige udfordringer og meget mere.

Man skal ikke have en særlig viden om politik og samfundsforhold for at kunne stille op til valget til dialogforum for integration. Det vigtigste er, at man som flygtning eller indvandrer har lyst til at arbejde for at styrke integrationen lokalt.

Dialogforum for integration er et uformelt forum, hvor flygtninge og indvandrere sammen med andre videnspersoner bringer hverdagsudfordringer op og drøfter nye muligheder for indsatser og samarbejde på tværs. Repræsentanterne for flygtninge og indvandrere vælges for to år.

Forummet mødes to-tre gange om året, hvor de drøfter emner i relation til integration så som daginstitutioner, uddannelsesinstitutioner, sprogtilegnelse, samfundskendskab, arbejdsmarked med videre.

Norddjurs Kommune opfordrer alle til at overveje, om de kender nogen med flygtninge- eller indvandrerbaggrund, der kan bidrage i forummet.Hvis man vil stille op til valget, skal man inden 25. marts kontakte Norddjurs Kommune på mail - jdp@norddjurs.dk eller på telefon 8959 2107.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.