Ringparken: Bus med 60-80 ukrainske flygtninge ankommer mandag

Syddjurs Kommune bekræfter, at der sent mandag eller natten til tirsdag ankommer en bus med cirka 60-80 flygtninge fra Ukraine til Ringparken i Ryomgård, hvor frivillige har gjort de tomme plejeboliger parate til at huse de ukrainske flygtninge. 

Artiklens øverste billede
En bus ankommer sent mandag/natten til tirsdag med cirka 60-80 ukrainske flygtninge, som bliver indkvarteret i de tomme plejeboliger og tomme pyramidehuse på Ringparken i Ryomgård. Arkivfoto

Pressechef Ole Bjarke Nielsen, Syddjurs Kommune, bekræfter et opslag på Facebook, hvor der fortælles, at der ankommer 80 flygtninge til Ringparken i Ryomgård.

»Vi har i løbet af sidste uge givet frivillige adgang til Ringparkens lukkede plejeboliger samt en række ubrugte ældreboliger (de såkaldte pyramidehuse, red.). En større gruppe frivillige har arbejdet hårdt på at klargøre boligerne. Kommunen har samarbejdet med de frivillige i løbet af ugen og udtrykker stor ros til deres engagement,« siger Ole Bjarke Nielsen.

»I løbet af ugen har vi fået kendskab til et initiativ med en bus, der kører til Polen. Vi er i løbende kontakt med de frivillige bag dette initiativ også. Vi har efter opfordring fra politiet bedt dem stoppe ved Modtagecenteret ved grænsen, når de vender tilbage.«

Vi er i dialog med de frivillige om modtagelsen og har gennem Køkken Syddjurs planlagt forplejning til gruppen også til dagene efter deres ankomst.

Pressechef Ole Bjarke Nielsen, Syddjurs Kommune

Tæt dialog og kontakt

Med bussen forventes der ca. 60. - 80 flygtninge, som vil ankomme til Ringparken forventeligt sent mandag eller natten til tirsdag, oplyser pressechefen.

»Vi er i dialog med de frivillige om modtagelsen og har gennem Køkken Syddjurs planlagt forplejning til gruppen også til dagene efter deres ankomst. Vi forventer også at have dialog med de frivillige i bussen om flygtningenes helbredstilstand, så vi kan vurdere, om vi skal have hjemmepleje eller sygepleje parat ved ankomst,« siger Ole Bjarke Nielsen.

Der er kontakt til Syddjurs borgere med en fortid i Ukraine som kan hjælpe med tolkning m.m.

Møde mandag

Situationen har udviklet sig hurtigt, og Syddjurs Kommune vil sikre en god modtagelse af de flygtninge, der ankommer i samarbejde med de frivillige.

Mandag eftermiddag har Syddjurs Kommune inviteret de frivillige grupper til en samarbejdsmøde for en sikre en god kommunikation i den tid, der følger.

Mødet foregår på Rådhuset i Ebeltoft og er programsat til at begynde kokken 17.15. Borgmester Michael Stegger Jensen (S) vil være tilstede.

Task Force i aktion

Syddjurs Kommune har i forbindelse med coronatiden høstet masser af viden til, hvordan man på ledelsesniveau bedst organiserer opgaverne.

Kommunens direktionstrojka og borgmester Michael Stegger Jensen (S) har det øverste koordinerende ansvar.

»Herunder er en taskforce bestående er ledelsessekretariatet, ejendomsafdelingen og kommunens integrationsteam fra beskæftigelsesområdet. Integrationsteamet har netop erfaring med modtagelse af flygtninge, blandt andet fra Syrien. Desuden inddrages Børn og Læring, samt familieområdet efter behov,« siger Ole Bjarke Nielsen.

Repræsentanter fra lokalafdelingerne for Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp, samt repræsentanter fra andre foreninger og initiativer målrettet hjælp til flygtninge er inviteret med til mødet.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.