Syddjurs Kommune henter borgerrådgiver hos Randers Kommune
Sofie Henriksen starter som borgerrådgiver hos Syddjurs Kommune 1. april 2022. Hun kommer fra en tilsvarende stilling hos Randers Kommune.

Nu er det officielt, oplyser HR chef Heine Hauptmann Dyppel, Syddjurs Kommune, hvad feinschmekere har vidst længe, at den første borgerrådgiver i Syddjurs historien bliver Sofie Henriksen.
Hun er uddannet socialrådgiver og har erfaring som borgerrådgiver fra en lignende stilling hos Randers Kommune.
Favrskov, Horsens, Norddjurs, Odder, Skanderborg, Skive og Randers kommuner har etableret en fælles borgerrådgiverfunktion med sigte på betjening af borgerne i de nævnte kommuner.
Den fælles borgerrådgiverfunktion ledes af Borgerrådgiveren, der udpeges og ansættes af Randers Kommune på vegne af de syv samarbejdende kommuner.
Sofie Henriksen har siden 2016 arbejdet hos Randers Kommune som socialrådgiver. Først i kommunens jobcenter og siden i myndighedscentret.
Inden da var hun rent faktisk tilknyttet Syddjurs Kommune som arbejdsmarkedsrådgiver i godt to år, ifølge sin profil på LinkedIn, mens hun færdiggjorde sin eksamen som socialrådgiver på Via University College.
Hun er student fra Egå Gymnasium i 2011 og har før da været elev på Rønde Privatskole (tidligere Rønde Gymnasiums Grundskole).
Sofie Henriksen, der bor ved Allingåbro, starter hos Syddjurs Kommune 1. april 2022.
Alle nikkede
Forud for det seneste byrådsmøde var der ansættelsessamtaler, og her var ansættelsesudvalget enige om at pege på Sofie Henriksen.
Derfor kunne borgmester Michael Stegger Jensen (S) stolt på det åbne byrådsmøde oplyse, at der nu var ansat en borgerrådgiver, og at vedkommende havde sagt ja over telefonen.
Fordi Sofie Henriksen sad i en uopsagt stilling, kunne borgmesteren af indlysende årsager ikke oplyse navnet.
Byrådet og de deltagende embedsmænd vidste naturligvis godt, hvem der havde fået jobbet, men var blevet bedt om at holde tand for tunge.
Politisk ansættelse
Lokalavisen har spurgt hos Syddjurs Kommune, hvorfor den formelle ansættelse af borgerrådgiveren optrådte på byrådets dagsorden.
- Er det kutyme, at ansættelse af en medarbejder optræder på en åben dagsorden til et byrådsmøde, hvor de fremmødte byrådsmedlemmer alle kender navnet på den nye medarbejder, mens borgmesteren fortæller, at hun har nikket ja i telefonen, men sidder i uopsagt stilling, og derfor kunne navnet ikke offentliggøres?
HR chef Heine Hauptmann Dyppel forklarer det således i en mail til Lokalavisen:
»Det er almindeligvis ikke kutyme, at ansættelse af en medarbejder optræder på en åben dagsorden til et byrådsmøde. Det gælder kun i forbindelse med såkaldte politiske ansættelser, der omfatter ansættelser på direktørniveau – og nu også af Borgerrådgiver. Dette skyldes, at Borgerrådgiveren formelt er ansat af byrådet.«
»Byrådet skulle således på byrådsmødet godkende den af ansættelsesudvalget indstillede kandidat. Kandidaten havde inden mødet tilkendegivet, at hun ville sige ja til stillingen betinget af byrådets godkendelse. Først efter, at byrådet på mødet godkendte den indstillede kandidat, kunne vi formelt tilbyde stillingen og sikre en ansættelseskontrakt. Det er i øvrigt den samme proces som gjorde sig gældende ved ansættelse af ny kommunaldirektør og velfærdsdirektør i 2021.«