Alternativet: Vinni Kjærgaard Jørgensen folketingskandidat i Østjylland

Den mangeårige frontkæmper for børns vilkår via bl.a. Landsforeningen Autisme er en af foreløbig fire valgte kandidater i Østjyllands Storkreds, der opstiller til næste folketingsvalg.

Artiklens øverste billede
Vinni Kjærgaard Jørgensen, folketingskandidat for Alternativet i Østjylland.

Ikke mange giver Alternativet store mulighed for at blive andet end en overnight sensation i dansk politik efter, at partiet er decimeret til et enkelt mandat på Christiansborg.

Det varetager lokale Torsten Gejl, Rønde, og det siger næsten sig selv, at det er noget nær en umulig opgave, men modsat andre, der hoppede af vognen, fortsætter Gejl troligt med at tro på partiets muligheder i fremtiden.

Han er nyligt blevet valgt som partiets spidskandidat i Østjyllands Storkreds på et opstillingsmøde, hvor yderligere tre Alternativister kom med på partiets liste.

En af dem, Vinni Kjærgaard Jørgensen, 55, har også bopæl i Syddjurs Kommune. Vinni Kjærgaard Jørgensen bor i Søby og har i mange år været en frontkæmper i debatten om børns vilkår via bl.a. Landsforeningen Autisme.

Vinni Kjærgaard Jørgensen har mange gange efterhånden skoset politikere og embedsmænd i Syddjurs for at lade hånt om de vilkår, som tilbydes børn og familier, hvor barnet/børnene har en diagnose.

Vinni Kjærgaard Jørgensen er bestyrelsesformand for Syddjurs Kommunes specialskole, Pindstrupskolen.

Hun har i en årrække været en del af Alternativets bagland i Syddjurs Kommune.

Nato og 2 pct.

De øvrige kandidater i Østjylland er Mira Issa Bloch, medlem af byrådet i Skanderborg Kommune. I efteråret 2019 var hun i en måned stedfortræder i Folketinget for Torsten Gejl, da han var sygemeldt med en diskusprolaps.

Kandidat nummer fire er Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen, som ligeledes kommer fra Skanderborg Kommune.

»Jeg er utrolig beæret og YDMYG overfor denne opgave som her er mig givet. Og jeg vil gøre alt jeg kan, for at leve op til denne kæmpe tillid, som er mig vist i dag. Så kære fb venner, jeg glæder mig meget til at fortælle Jer mangt og meget om Alternativets fantastiske socialpolitik frem mod næste valg,« skriver Vinni Kjærgaard Jørgensen på sin Facebookprofil.

I referatet fra Alternativets opstillingsmøde, hvor de fire kandidater blev bedt om at give deres mening til kende om konkrete emner, bemærker man, at Vinni Kjærgaard Jørgensen til Nato-spørgsmålet er refereret for følgende udtalelse:

»Nato-medlemsskab er vigtigt. Vi skal leve op til det, vi har lovet angående. de 2 procent af BNP.«

Nato-landene er blevet enige om at nå en målsætning om, at alle lande skal bruge to procent af deres bruttonationalprodukt på forsvaret senest i 2024. Det er dog ikke alle lande, der ser ud til at nå det.

Der kommer sandsynligvis endnu flere kandidater med på listen inden næste folketingsvalg, som statsminister Mette Frederiksen senest skal udskrive til afholdelse 4. juni 2023.

Alternativet har berammet yderligere et opstillingsmøde inden sommerferien.

Op ad bakke

Alternativet, som kom så og sejrede ved folketingsvalget i 2015, hvor partiet fløj ind på Christiansborg med 4,8 procent af stemmerne og ni mandater.

Momentum holdt ikke ved valget fire år senere. I 2019 stemte kun 3,0 procent på Alternativet, der måtte konstatere en tilbagegang på fire mandater fra ni til fem mandater.

Senere forlod fire af de fem gruppen. En gik til SF, mens Alternatives stifter Uffe Elbæk og to andre senere dannede partiet Frie Grønne

I den seneste meningsmåling fra Voxmeter, offentliggjort 28. februar 2022, står Alternativet til at få 1,3 procent af stemmerne, hvis der kom et folketingsvalg nu.

Målingen baserer sig på telefoninterview med 1.004 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 21. februar 2022 til d. 27. februar 2022..

Alternativet fik 3,4 af stemmerne ved folketingsvalget i 2019 i Østjyllands Storkreds, og det sikrede Torsten Gejl et mandat.

Gejl fik 1.383 stemmer.
Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.