700 pensionister i Norddjurs får flere penge
Ny aftale afskaffer modregningsregler for pensionen.

Omkring 700 pensionister på Norddjurs får flere penge mellem hænderne.
Snart kan lønmodtagere tage en ekstra tørn på arbejdet uden at ægtefællen modregnes i pensionen. En ny politisk aftale betyder nemlig, at de såkaldte modregningsregler for arbejdsindtægter i pensionen afskaffes. På den måde bliver det mere attraktivt at arbejde.
Det er sund fornuft, at man ikke straffes for, at ens ægtefælle tager en ekstra tørn på arbejdsmarkedet
Den socialdemokratiske regering har sammen med DF, SF, De Radikale og Kristendemokraterne indgået en aftale, som skal give flere hænder på arbejdsmarkedet. Som del af aftalen afskaffes modregningsreglerne for arbejdsindtægter i pensionen.
Ifølge tal fra Beskæftigelsesministeriet vil omkring 100.000 pensionister fremover undgå at blive straffet økonomisk, fordi deres ægtefælle vælger at arbejde, heraf 700 på Norddjurs.
Og det glæder gruppeformand for Socialdemokratiet Leif Lahn Jensen, der er valgt i Djurs Kredsen.
»Det er sund fornuft, at man ikke straffes for, at ens ægtefælle tager en ekstra tørn på arbejdsmarkedet,« siger Leif Lahn Jensen.
Han er glad for, at seniorer nu får mere ud af at tage et par ekstra år på arbejdsmarkedet.
»Vi har den laveste ledighed i 13 år, og vi skal derfor sørge for at få alle gode kræfter ud på arbejdsmarkedet, sådan at virksomhederne kan få fat i de medarbejdere, de har brug for,« siger han.
Også godt for arbejdende pensionister
Lempelsen af modregningsreglerne betyder samtidig, at pensionister ikke længere skal modregnes af egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg. For Norddjurs Kommune gælder det 200 pensionister. Alt i alt får 130.000 borgere på landsplan glæde af de nye regler.
Aftalen er del af reformpakken, ”Danmark kan mere”, som med en række forskellige tiltag skal hæve arbejdsudbuddet. Udover at lempe reglerne for modregning i pensionen, sikrer aftalen flere lærepladser, da det bliver et krav, at virksomheder ansætter lærlinge, når de indgår en kontrakt med det offentlige.
Når aftalen bliver en realitet, kan vi se frem til en markant styrkelse af beskæftigelsen til gavn for dansk økonomi. Samlet øges arbejdsstyrken med knapt 12.000 personer i 2030. I kroner og øre vil det betyde en stigning i Danmarks BNP svarende til 17,5 mia. kr. i 2030.