Hovsa – hvor er Jan Petersen blevet af?

Norddjurs Kommunes tidligere borgmester er røget ud af dagsordenen før årets første kommunalbestyrelsesmøde.

Artiklens øverste billede
Man skal følge med på video tirsdag for at se, om borgmester gennem 12 år i Norddjurs Kommune, socialdemokraten Jan Petersen, er at finde til kommunalbestyrelsesmøde. Pressebillede

Ude af øje – ude af sind.

Måske er det forklaringen på, at forvaltningen i Norddjurs Kommune har glemt at få borgmesteren de seneste 12 år, socialdemokraten Jan Petersen med på oversigten over den nyvalgte kommunalbestyrelse i dagsordenen for årets første møde på Grenaa Rådhus tirsdag 18. januar klokken 17.

Traditionen tro nævnes alle kommunalbestyrelsens 27 medlemmer på den første side i dagsordenen, som til tirsdagens møde tæller 23 punkter.

Den opmærksomme læser vil se, at Jan Petersens navn ikke er med på listen over de 27 kommunalbestyrelsesmedlemmer. Til gengæld er partifællen Lars Møller nævnt to gange.

Men den opmærksomme læser vil se, at den tidligere borgmester ikke står på listen. Det gør til gengæld hans partifælle, Lars Møller to gange. Til gengæld mangler også socialdemokraten Bente Hedegaard på listen.

Heller ikke på den såkaldte underskriftsside til sidst i dagsordenen, har Jan Petersen fået en plads - og her skal Lars Møller åbenbart skrive under to gange. Den samme ære - at være nævnt to steder - er overgået den nye Venstremand Benno Blæsild. Også her mangler Bente Hedegaard.

Og når nu forvaltningen på rådhuset skal have gang i rettelak, så bør man måske lære at stave til Realdania, som på det seneste har udviklet sig til at være en tæt samarbejdspartner - og trofast sponsor i millionklassen - med Norddjurs Kommune. I dagsordenen kaldes fonden flere steder for Real Dania, som mere sender tankerne i retning af en fodboldklub. Måske FC Djursland skulle skifte til dette navn - og håbe på flere sponsorkroner?

Iøvrigt er tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde igen en lukket forestilling for offentlighed og presse. Kommunen henviser til stigende coronasmittetal som forklaring på de lukkede døre. I stedet kan man følge mødet på video via kommunens hjemmeside.

Så må vi se, om Jan Petersen sidder på sin nye plads - langt væk fra den plads, som han havde i 12 år, men hvor den nye Venstre-borgmester Kasper Bjerregaard skal sidde.

Læs også

Del artiklen