Nyt stort boligområde på vej til letbaneby

Det passer godt med de politiske strategier for Trusrup, hvis byen udvides mod nord.

Artiklens øverste billede
Det er fra virksomhederne Hejco og Lifa A/S, Norddjurs Kommune har modtaget ansøgning om igangsættelse af planlægningen af det nye boligområde. Et af forslagene i ansøgningen er et område med rækkehuse og dobbelthuse. Grafik: Lifa A/S

Trustrup ser ud til at blive ramt af en betragtelig omgang vokseværk, efter det politisk er besluttet at igangsætte planlægningen af et nyt boligområde i den nordlige del af byen.

Området er et cirka 8,4 hektar stort landareal, som ligger i umiddelbar tilknytning til boligområdet Nordbakken, og vil ifølge bebyggelsesplanerne enten indeholde dobbelthuse og rækkehuse eller almindelige parcelhuse.

Interesse udefra

Det er to private virksomheder, der har ansøgt Norddjurs Kommune om muligheden for at igangsætte planlægningen af boligområdet.

Det ønske blev imødekommet på årets sidste møde i kommunalbestyrelsen, og formand for Miljø- og Teknikudvalget Jens Meilvang (LA) glæder sig over, at kommunen tiltrækker interesse fra private bygherrer.

»Det er da positivt, at private firmaer tør investere, så det håber jeg, at alle andre også er tilfredse med. Det er noget af det, vi snakkede om i valgkampen, at der skulle ske noget i Trustrup,« lød det fra Jens Meilvang.

Han håber således på, at netop en privat investor kan være med til at give det rygstød i og omkring Trustrup, som kan være med til at udfylde områdets potentiale som letbaneby.

»Jeg ved ikke, om nogen vil argumentere for, at der er nok grunde derude, men til det vil jeg bare sige, at vi for fem år siden i Auning havde en kommunal og en privat udstykning, der stod total stille, indtil der kom en privat og lavede noget reklame i blandt andet Aarhus. Han solgte 30 grunde, mens de andre udstykninger stadig stod stille. Derfor er det rigtig fint, hvis der kommer nogen her, som vil gøre tingene lidt anderledes og måske også skabe noget konkurrence. Det synes jeg, vi skal tage imod med kyshånd,« noterede Jens Meilvang.

Passer med strategi

Der var da heller ikke de store uenigheder om, at det er en god idé at igangsætte planlægningen af boligområdet. Tværtimod vurderede Niels Basballe (S) også, at projektet taler ind i de overordnede planer, der ligger for Trustrup og omegn.

»Det går godt i tråd med den udviklingsstrategi, der er for hele Bybånd Syd og særligt for 8570 Lyngby-Trustrup-pmrådet. Udviklingen mod Toubroskolen går dermed i den rigtige retning. På sigt kan de to byer måske vokse mere sammen. Med letbanens igangsætning af halvtimesdrift 3. januar, vil det give genklang i manges ører, og det vil fremme bosætning og skole- og forretningslivet vil ekspandere

SF’s Mads Nikolajsen konstaterede, at det er nogle planer, han har arbejdet for i sine snart overståede fire perioder i kommunalbestyrelsen. Derfor var han også godt tilfreds med, at postnummer 8570 har udsigt til at udvikle sig.

»Det er lykkeligt for 8570-området og for Norddjurs. Med nogle års forsinkelse folder letbane sig nu ud med halvtimesdrift. Nu er det godt, at man ikke lukkede Toubroskolen for tre år siden, for den er der nu som børneby med både vuggestue og børnehave,« sagde Mads Nikolajsen.

En enig kommunalbestyrelse vedtog således, at der nu kan igangsættes udarbejdelse af lokalplan for det nye boligområde.

Der er endnu ingen tidsplan for, hvornår det kan stå færdigt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.