»Den gode tone betyder noget i politik«

Efter 12 år og næsten 150 kommunalbestyrelsesmøder i spidsen sendte Jan Petersen borgmesterstafetten videre.

Artiklens øverste billede
Jan Petersen var i ganske muntert humør på sit sidste møde i spidsen for kommunalbestyrelsen, hvor han roste de øvrige politikere for den konstruktive debattone, han har overværet gennem sine tre perioder som borgmester.

Jan Petersen havde lavet lidt hjemmearbejde forud for det sidste kommunalbestyrelsesmøde, han som borgmester skulle stå i spidsen for.

Ved årsskiftet sender han depechen videre til Kasper Bjerregaard, og Jan Petersen kan således se tilbage på næsten 150 kommunalbestyrelsesmøder med ham ved roret. Her var ikke engang talt ekstraordinære møder og nogle af de digitale møder, som har præget de seneste snart to år var heller ikke talt med.

Det er med andre ord langt størstedelen af møderne i Norddjurs Kommunes levetid, som den afgående borgmester har ledet, og derfor er der også en vis vægt bag de betragtninger af de skiftende kommunalbestyrelser, som Jan Petersen har gjort sig fra sin stol.

Det satte han ord på ved afslutningen af sit sidste kommunalbestyrelsesmøde som borgmester.

»Det der har karakteriseret møderne gennemgående, det har været, at de tre kommunalbestyrelser jeg har haft fornøjelsen og æren af at lede, har været i stand til at debattere. Og man debatterer ordentligt i en god tone og med respekt i indlæggene. Det har været meget få gange – mindre end en håndfuld – hvor jeg enten har sagt til en, at det ord bruger vi ikke. Det har været så få gange, så jeg vil gerne sige jer tak og også de to foregående kommunalbestyrelser tak, fordi den her kommunalbestyrelse og det rum her er i stand til at skabe od og ordentlig debat,« sagde Jan Petersen til resten af kommunalbestyrelsen.

Gode svære beslutninger

Han noterede sig ligeledes, at langt de fleste møder mellem politikerne har været gode og konstruktive. Også i de tilfælde, hvor svære beslutninger skulle træffes.

De er naturligvis blevet truffet på baggrund af masser af uenigheder, men altid igennem dialogen og det kvitterede Jan Petersen for.

»Selv i de situationer hvor vi har skullet træffe svære beslutninger, og hvor nerverne har været på højkant, og vi vidste, der var noget på spil, der har vi også formået at holde tonen. Og tonen betyder noget i politik. For hvis man ikke kan snakke ordentligt til hinanden, så bliver leden ved politik stor. Og jeg mener, at jer der sidder her, I har bidraget så flot til, at tonen i Norddjurs Kommune er god,« lød de rosende ord.

Godt at have ret

Jan Petersen forberedte derefter Kasper Bjerregaard på, at borgmesterstolen kan være et varmt sted at sidde, og at den, alt efter temperament, er lige så bekvem eller ubekvem at sidde i som de øvrige stole i salen.

Afslutningsvis blev der rettet tak til hele organisationen i Norddjurs Kommune og ikke mindst kommunens borgere, »der på alle mulige måder er med til at være en del af, at den her kommune er levende,« noterede Jan Petersen, som afleverede et lille mundheld, inden han sluttede af.

»Der er et lille slogan, jeg godt vil berette, som man kan tage ved lære af eller ej. Det gælder ikke altid om at få ret. Nogle gange så er det godt nok bare at have det,« sagde den afgående borgmester på sit sidste møde i spidsen for Norddjurs Kommune.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.