Covid-19: Smittetallet i Syddjurs banker over grænsen

Incidenstallet som angiver antallet af kommunens borgere, der er testet positive for corona inden for den seneste uge pr. 100.000 indbyggere, er fredag på 429.

Artiklens øverste billede
Incidenstallet nåede fredag over over grænsen for, hvad sundhedsmyndighederne betragter som høj smitte på overordnet kommuneniveau

Det samlede incidenstal for Syddjurs Kommune er fredag 10. december 2021 på 429.

Det betyder, at kommunen nu er over grænsen for, hvad sundhedsmyndighederne betragter som høj smitte på overordnet kommuneniveau. I en kommune anses smitten for at være høj, når der er 400 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere samt mindst 20 smittetilfælde med COVID-19 i de seneste syv dage.

Incidenstallet angiver netop antallet af kommunens borgere, der er testet positive for corona inden for den seneste uge pr. 100.000 indbyggere.

Syddjurs har ikke 100.000 indbyggere, men godt 43.000, og derfor vil én ny smittet få kommunens incidenstal til at stige med ca. 2,3 Og en enkelt smittet familie på fire kan således få kommunen til at rutsje adskillige pladser op ad listen.

Opfordring til foreningslivet

Syddjurs Kommune er løbende i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger styrelsens anbefalinger ved høj smitte, oplyser kommunen i nyligt udsendt pressemeddelelse.

Kommunen opfordrer fritids- og foreningsliv til at have et skærpet fokus på at efterleve anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens generelle vejledninger om forebyggelse og håndtering af smittespredning af COVID-19.

Der udsendes information til bl.a. skoler, foreninger, klubber, kultur-og fritidsliv mm. med oplysninger om den aktuelle situation samt opfordring til at aktivere anbefalingerne gældende på de forskellige områder.

Generelt opfordres til en skærpet opmærksomhed på Sundhedsstyrelsens seks generelle råd for smitteforebyggelse:

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Rønde og Ebeltoft

I Syddjurs Kommune er der aktuelt kvikteststeder uden tidsbestilling i Hornslet, Rønde og Ebeltoft - alle med åbent alle dage fra kl. 9.00 - 19.00.

Der er PCR-teststeder i Rønde og Ebeltoft med tidsbestilling, åbent alle dage fra kl. 9.00 - 16.00.

Læs også

Del artiklen