Det nordvestlige hjørne mistede sin stemme i kommunalbestyrelsen

Lars Pedersen tabte sit mandat, da Socialdemokratiet gik tilbage. Nu kan han godt bekymre sig lidt for sit lokalområde.

Artiklens øverste billede
Socialdemokratiet mistede to mandater ved valget i sidste uge. Det kostede blandt andet Lars Pedersen pladsen.

For fire år siden kunne Lars Pedersen notere sig et flot personligt valgresultat. 427 stemmer fik socialdemokraten fra Udbyhøj og bragede således ind til sin anden valgperiode i kommunalbestyrelsen.

Det blev imidlertid også en sidste i denne omgang. Ved valget i sidste uge måtte Lars Pedersen således se langt efter et lignende stemmetal, og med 217 personlige stemmer blev han et af de to mandater, som Socialdemokratiet må sige farvel til ved årsskiftet.

»Det er jeg selvfølgelig utroligt skuffet over. Sådan er det jo, når man bliver vraget, det vil jeg gerne sige. Jeg mistede over 200 stemmer og mange af dem fra Ørsted, som er gået til borgerlige partier i stedet. Det får da helt naturligt en til at tænke over, om det er mig, modstand mod Jan (Petersen, red.), eller hele minksagen, der har været årsagen,« funderer Lars Pedersen.

Manglede synlighed

Skal han selv give et bud, har det formentlig været en kombination af flere ting. Han har noteret sig, at der havde rejst sig noget lokal modstand mod den nu afgående borgmester. Lars Pedersen vurderer, at mange vælgere, der traditionelt stemmer borgerligt, men ved kommunalvalg foretrækker en lokal kandidat, denne gang har valgt at se bort fra liste S.

»Jeg har nok heller ikke været god nok til at fortælle, hvad jeg egentlig har stået for, så jeg har ikke været så synlig. Jeg synes egentlig, jeg har præsteret på blandt andet at skaffe penge til nogle af de små skoler, men min hæmsko er, at jeg ikke er god til at få det fortalt. Det kan jeg godt se, når jeg evaluerer på det,« siger Lars Pedersen.

Skolen bekymrer

Netop skolerne vækker lidt bekymring hos det snart tidligere kommunalbestyrelsesmedlem. Med Lars Pedersens afgang er der nemlig ikke nogen tilbage i kommunalbestyrelsen, som bor oppe i det helt nordvestlige hjørne af kommunen.

»Det giver mig visse bekymringer. Jeg håber virkelig ikke, at skolelukninger kommer på tale her i området, for hvem skal så forsvare for eksempel Rougsøskolen? Vi har jo politikere i Allingåbro og i Vivild, men de vil jo forsvare deres skoler først, så jeg håber virkelig ikke, det kommer på tale, for så er jeg alvorligt bange for skolen i Ørsted,« konstaterer Lars Pedersen.

Han har endnu ikke gjort op med sig selv, om kommunalvalget 2021 også betød enden for lokalpolitik for hans vedkommende.

I første omgang står han stand by, da han er valgt som 1. suppleant hos Socialdemokratiet, og dermed er der gode muligheder for, at han stadig kan komme ind og have lidt føling med det politiske arbejde.

Det rette valg

Hvis det bliver tilfældet, bliver det i en rolle som oppositionsparti, som han ikke tidligere har prøvet, efter valget gav et borgerligt flertal og borgmesterposten til Venstre Kasper Bjerregaard.

Et valg som Lars Pedersen har en hel del forventninger til.

»Når det nu ikke kunne blive Jan, så skal der ikke herske tvivl om, at Kasper er den rigtige borgmester. Jeg ser ikke hverken Benny Hammer eller Jens Meilvang som borgmestre. Der har jeg altid været mere til Kasper. Så er det op til ham at præstere, men han kan i hvert fald lægge to og to sammen, så jeg føler nok, han virker stærkere end de andre kandidater,« noterer Lars Pedersen.

Kommunalvalget i sidste uge markerede i øvrigt lidt af et kuriosum og en hård aften for politikere med fornavnet ’Lars’.

Lars Pedersen får således følgeskab ud af kommunalbestyrelsen af to andre Lars’er, nemlig Lars Sørensen og Lars Østergaard begge fra Venstre.

»Det er jeg også ærgerlig over. Jeg har har altid haft det godt med blandt andet Lars Sørensen. Vi har tit snakket om, at vi havde vores eget lille ’Larsenistiske’ parti, så det kommer jeg da i hvert fald til at savne,« lyder det fra Lars Pedersen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen