Kasper Bjerregaard bliver ny borgmester i Norddjurs

Artiklens øverste billede
En glad Kasper Bjerregaard kan efter maraton-forhandlinger se frem til at kalde sig borgemster i Norddjurs Kommune fra årsskiftet. Foto: SImon Carlson

Venstres Kasper Bjerregaard bliver ny borgmester i Norddjurs Kommune 1. januar 2022.

Det står fast efter en dramatisk valgaften, der sener blev til valgnat og sandelig også valgmorgen.

Lidt efter klokken 5:00 kom de borgerlige partier endelig ud af forhandlingslokalet og præsenterede, at de var blevet enige om en aftale, hvor der peges på Kasper Bjerregaard som ny borgmester.

Det skete efter et valgresultat, som gav en syngende vælgerlussing til det siddende borgmesterparti Socialdemokratiet, som mistede 2415 stemmer i forhold til valget 2017. Det svarer til en tilbagegang på 9,6 procent.

Venstre selv gik også tilbage. Dog kun med 0,4 procent, og da både Konservative Folkeparti og Liberal Alliance stormede frem, endte det med et flertal til de borgerlige partier.

Det tog imidlertid lang tid at blive enige om en ny aftale. Det skyldtes til dels, at de borgerlige partier gerne vil have en bred aftale med den røde blok. Derfor pågik også forhandlingerne med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten i løbet af aftenen.

Ved 3-tiden forlod borgmester Jan Petersen dog rådhuset, og noterede på vejen ud, at nu var det op til de borgerlige partier at komme med et skriftligt tilbud, som Socialdemokratiet kunne tage stilling til onsdag eftermiddag.

Det gør det borgerlige flertal. De har som et sidste tilbud smidt tre udvalgsformandsposter ind i forsøget på at lave en bred konstituering.

Det drejer sig ifølge Lokalavisens erfaringer sig om Kultur- og Fritidsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget til Socialdemokratiet samt Børne- og Ungdomsudvalget til SF.

Der var ikke helt enighed i den blå lejr, om det var realistisk at lande den samarbejdsaftale, men den kommende borgmester Kasper Bjerregaard tror på, at den kommende opposition gerne vil det brede samarbejde.

«Det håber jeg meget, at de tager imod, og jeg har faktisk også en forventning om det. Det er sådan, vi altid har ageret som opposition. Jeg er helt med på, at der er masser af skuffelse lige nu, men jeg håber meget på, at man kan se ud over det og ønsker at deltage i samarbejdet,« siger Kasper Bjerregaard.

De borgerlige partier mødes igen onsdag klokken 15.00, hvor der formentlig skal tages stilling til et svar fra den røde blok.

Uanset hvad svaret bliver, fastslog Kasper Bjerregaard dog, at Norddjurs Kommune de næste fire år bliver med ham som borgmester.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen