Naturnationalpark: Else Marie Høgh afviser tavshed på bestyrelsesmøde

Syddjurs Kommunes repræsentant i Nationalparkens bestyrelse, Venstres Else Marie Høgh, nikkede ikke blot ja til bestyrelsesformandens anbefaling af naturnationalparker på bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge i august.

Artiklens øverste billede
Else Marie Høgh nikkede ikke bare tavst ja til Nationalparkens bestyrelsesformands positive høringssvar til Miljøministeren om naturnationalparker, også i Mols Bjerge., på bestyrelsesmødet 30. august Pressefoto

Syddjurs Byråds repræsentant i Nationalparkens bestyrelse, Venstres Else Marie Høgh, nikkede ikke bare tavst bekræftende ja på bestyrelsesmødet 30. august til det positive høringssvar med opbakning til planerne om mere vild natur og Naturnationalparker, som bestyrelsesformanden Jørgen Blach havde sendt til Miljøminister Lea Wermelin (S) tidligere i 2021 - sammen med med tre øvrige nationalparkformænd.

Det siger hun til Adresseavisen onsdag.

»Jeg kan sige, at jeg ikke var tavs til vores bestyrelsesmøde i Nationalparken 30. august.,« siger Else Marie Høgh.

»Jeg spurgte ind til tingene i det omfang, det var muligt, men svaret skulle jo afgives midt i sommerferien, så hverken byråd eller Nationalparkbestyrelse havde mulighed for at sagsbehandle sagen ordentligt, og det kan vi vel kun pålægge miljøministeren skylden for.«

Else Marie Høgh har tidligere understreget, at hun i modsætning til partifællen Jens Bjørn Andersen i samme bestyrelse ikke havde brug for at komme med et særstandpunkt skrevet til referat på bestyrelsesmødet.

Rådførte sig med Wistoft

En beslutning hun tog inden bestyrelsesmødet efter at have rådført sig med sin gruppeformand Claus Wistoft (V).

Svaret til mig var dengang (fra Claus Wistoft, red.): »Vi kan ligeså godt se positivt på naturnationalpark i Mols bjerge, da det jo er staten som i sidste ende bestemmer udpegningen, og at det kunne være et oplagt sted i Mols Bjerge.. Herved kan vi måske få indflydelse på planen.«

I dag lyder der andre toner fra Venstre, der under valgkampen har markeret nultolerance overfor Miljøministerens planer om en naturnationalpark i Mols Bjerge.

Tre fikspunkter

Else Marie Høgh siger, at hendes egen personlige allervigtigste prioritering i forhold til naturnationalparker var og fortsat er:

1) Borgerne skal kunne benytte naturen nemt og ufarligt også fremover i en naturnationalpark som borgere og benyttere af parken.

2) Der skal være en ordentligt dyrevelfærd, og der skal drages omsorg for dyrene efter samme regler som en landmand skal.

3) Vi skal inddrages i processen som byråd og borgere i Syddjurs.

»Men på bestyrelsesmødet skulle jeg netop repræsentere hele Syddjurs Byråd som bestyrelsesmedlem, hvorfor mit svar blev positivt i forhold til en forventning om, at vi ville høre mere om projektet, før en endelig udpegning sker af Miljøministeren. Det sker så vist desværre ikke, hvilket er beklageligt,« siger Else Marie Høgh.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.