Gymnasieelever sætter luppen på kommunalvalget

93 samfundsfagselever vil på valgdagen 16. november stå klar ved valgsteder i Norddjurs.

Artiklens øverste billede
De samfundsfaglige elev

Grenaa Gymnasium har en stærk tradition for at lave valgundersøgelser i Norddjurs Kommune, når der er valg. Kommunalvalget 16. november bliver ingen undtagelse, meddeler de selv i en pressemeddelelse.

Eleverne fordeler sig på alle kommunens valgsteder undtagen Anholt fra kl. 8.40-18. Her vil de samle data ind til en såkaldt exit poll ved at bede borgere, som har stemt, om at udfylde et spørgeskema.

»Jo flere borgere, der har tid og lyst til på den måde at hjælpe eleverne med at indsamle data, des mere præcise prognoser og analyser af stemmefordelingen vil der komme ud af det i løbet af dagen,« opfordrer samfundsfagslærer Rune Lauritzen i pressemeddelelsen.

Hovedkvarteret for valgundersøgelsen er i Pavillionen i Grenaa, hvor der vil være et valg-infocenter fra kl. 9-18.

Herfra og på sociale medier vil man kunne følge de foreløbige resultater og prognoser, og se interviews med vælgere og politikere. På Facebook og Instagram finder man det via #grenaagymnasiumfølgervalget,.

»På valgdagen kan alle få glæde af elevernes indsats, og efter valget giver det ekstra energi i samfundsfagstimerne, når eleverne skal analysere videre på data, de har hjulpet hinanden med at indsamle. Så vi håber naturligvis, at vores elever vil blive taget godt imod, når de henvender sig og at mange borgere vil bidrage til undersøgelsen,« slutter Rune Lauritzen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen