Beskyldninger om sexchikane: Lokalformand undrer sig meget over timing

Socialdemokratiets lokalformand i Syddjurs, Søren K. Lauridsen, undrer sig over, hvorfor beskyldningerne mod Christian Haubuf om at have udøvet sexchikane på sin tidligere arbejdsplads rejses en måned før kommunalvalget.

Artiklens øverste billede
Søren K. Lauridsen, Socialdemokratiets lokalformand, har stor respekt for Christian Haubuffs beslutning om at trække sit kandidatur, men han undrer sig over, hvorfor beskyldningerne mod ham om sexchikane på hans tidligere arbejdsplads rejses en måned før kommunalvalget. Foto: Lars Norman Thomsen

»Jeg hverken vil eller kan udtale mig om de beskyldninger, der bliver rettet mod Christian Haubuf, for jeg kender ikke noget til dem og har ingen viden om forholdene på hans tidligere arbejdsplads (Margrethebørnehaven i Pindstrup, red.), som han jo forlod for at gå på pension for fire år siden,« siger formanden for Socialdemokratiets fællesledelse i Syddjurs, Søren K. Lauridsen, Ugelbølle.

Socialdemokratiet har valgt, at det indtil videre kun er lokalformanden, der udtaler sig, om Christian Haubufs exit.


For Søren K. Lauridsen, rektor emeritus fra Jydsk Pædagog-Seminarium og tidligere direktør i VIA University College, er der tale om en decideret #MeToo sag, og derfor undrer han sig over timingen og lanceringen af beskyldningerne for sexchikane mod Christian Haubuf først kommer nu.

Økonomiudvalget er kommunens løn- og personaleudvalg, og derfor skal udvalget være med til at sikre, at der bliver taget hånd om det personale, der er involveret, af vores HR-afdeling. Det er udvalgets klart definerede opgave som personaleudvalg at sikre, at det sker.

Claus Wistoft (V)

»Der er tale om en #MeToo sag, og respekt for det, men #MeToo bevægelsen startede jo allerede for flere år siden. Derfor undrer jeg mig over, at beskyldningerne mod Christian Haubuf først rejses en måned før kommunalvalget. Der har ellers været rig lejlighed til at gøre det tidligere i betragtning af, at han jo netop stoppede for fire år siden efter knap 34 år som leder på samme arbejdsplads.«

Respekt for beslutning

Søren K. Lauridsen har respekt for Christian Haubufs beslutning om at trække sit kandidatur fra den socialdemokratiske liste til KV21.

»Det har jeg stor forståelse for, at han vælger at gøre. Han har vurderet, at beskyldningerne mod ham ville have fyldt alt for meget i valgkampen, og derfor var der ikke andet at gøre.«

- Hvad kommer det til at betyde for Socialdemokratiet i forhold til valget?

»Det har jeg meget svært ved at vurdere, men selvfølgelig har det betydning, at Socialdemokratiets nummer to på listen har trukket sit kandidatur. Christian Haubuf trækker jo mange stemmer i Ebeltoft, hvor han bor og har ydet en engageret politisk indsats på mange fronter, for eksempel på trafikområdet og for at fremme færgefarten med Molslinjen fra Ebeltoft til Odden.«

- Hvornår kommer der en konkret udmelding fra Socialdemokratiet om sagen?

»Det ved jeg ikke, om der gør. Vi skal først have samlet fællesledelsen, vores valgudvalg og vores strategiudvalg, og når det er sket, er det muligt, at vi udsender en pressemeddelelse med yderligere kommentarer.«


Der er tale om en #MeToo sag, og respekt for det, men #MeToo bevægelsen startede jo allerede for flere år siden. Derfor undrer jeg mig over, at beskyldningerne mod Christian Haubuf først rejses en måned før kommunalvalget.

Søren K. Lauridsen, Socialdemokratiets lokalformand

Fåmælt borgmester

Borgmester Ole Bollesen har ingen kommentarer, men understreger, at der i hans fire år som borgmester har været håndhævet, at uønsket seksuel opmærksomhed er uacceptabelt på arbejdspladsen Syddjurs Kommune. Foto: Kasper Heden Andersen


Borgmester Ole Bollesen (S) har ingen kommentarer til partifællen Christian Haubufs exit.

»Jeg har overhovedet ingen kommentarer til sagen og beskyldningerne mod Christian Haubuf, fordi der er tale om en personalesag. Han var gået pension, da jeg overtog borgmesterstolen i 2018, så den sag, der ligger, er fra før den tid,« siger Ole Bollesen.

Borgmesteren understreger, at der i hans snart fireårige borgmesterperiode har været håndhævet, at uønsket seksuel opmærksomhed er uacceptabelt på arbejdspladsen Syddjurs Kommune. Punktum.

Personaleudvalget

Viceborgmester og borgmesterkandidat for Venstre ved KV21, Claus Wistoft, har qua sin post i Økonomiudvalget forholdt sig til sagens HR-mæssige aspekter.

HR står for Human Resources. Det kan altså oversættes til menneskelige ressourcer, altså medarbejderne. HR-afdelingen er den medarbejderansvarlige afdeling i en virksomhed og i en kommune.

Claus Wistoft, der for fjerde gang i streg være Venstres bud på en Syddjurs borgmester, understreger, at Christian Haubuf beslutning om at trække sig fra politik udelukkende er en sag mellem Haubuf og Socialdemokratiet. Foto: Syddjurs Kommune


»Økonomiudvalget er kommunens løn- og personaleudvalg, og derfor skal udvalget være med til at sikre, at der bliver taget hånd om det personale, der er involveret, af vores HR-afdeling. Det er udvalgets klart definerede opgave som personaleudvalg at sikre, at det sker,« siger Claus Wistoft.

Han hørte første gang om beskyldningerne mod Christian Haubuf i begyndelsen af september.

»I personalesager sker det som oftest ved, at direktionen kommer til udvalget og siger, at der er en sag, som de gerne vil snakke med Økonomiudvalget om.«

Christian Haubuf er imidlertid ikke en del af ligningen i Økonomiudvalget.

»Da Christian Haubuf stoppede som kommunalt ansat for snart fire år siden, er hans forhold Økonomiudvalget uvedkommende. Hans beslutning om at indstille sit kandidatur til kommunalvalget er udelukkende en sag, der vedrører ham og Socialdemokratiet. Det skal vi ikke forholde os til i Økonomiudvalget,« understreger Claus Wistoft.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.