Regionsrådsvalg: Venstre har to med fra Djursland

Nuværende byrådsmedlem i Syddjurs, Marianne Kirkegaard, og det snart forhenværende medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse, Kristina Rexen Hviid, er at finde på Venstres 41 mænd og kvinder og store liste til regionsrådsvalget.

Artiklens øverste billede
Marianne Kirkegaard spiller igen på to heste, byråd og regionsråd, til valget 16. november. Hun var tæt på valg til regionsrådet i 2017 og satser på, at denne gang skal det være. I så fald vil det være første gang i historien, at Syddjurs bliver repræsenteret i regionsrådet. Pressefoto

Når vælgerne i Region Midtjylland går til stemmeurnerne til kommunal- og regionsrådsvalget i november, vil der i alle kommuner være mindst én lokal Venstre-kandidat på stemmesedlen. Venstre i Region Midtjylland har nemlig i denne uge afleveret en liste med hele 41 kandidater til regionsrådsvalget den 16. november 2021.

Partiet stiller med tidligere Borgmester i Favrskov Kommune og nuværende Formand for Teknik- og Miljøudvalget samme sted, Anders G. Christensen, som spidskandidat for listen, der ellers er bredt repræsenterende for de 19 kommuner i regionen. Kandidatfeltet på Venstres liste spænder også vidt, hvad angår køn, alder og erhverv. 30 procent af kandidaterne er kvinder, hvilket er en stigning i forhold til seneste valg i 2017.

»Vi stiller med et stærkt og engageret hold på 41 kandidater, der står på en liste, som repræsenterer mange forskellige erfaringer, uddannelser og erhverv. Det giver os et rigtig godt udgangspunkt for at møde vælgerne i de kommende måneder,« siger Jens Nicolai Vejlgaard, formand for Venstre i Region Midtjylland.

Djursland 27 og 39

Fra Djursland opstiller nuværende byrådsmedlem i Syddjurs, Marianne Kirkegaard, på plads nummer 27, mens Venstre i Norddjurs opstiller Kristina Rexen Hviid, der forlader Norddjurs Kommunalbestyrelse, når denne valgperiode er afsluttet til årsskiftet.

Marianne Kirkegaard opstillede også for fire år siden, hvor Norddjurs ikke formåede at finde en kandidat. Hun opnåede 2.367 personlige stemmer. Heraf 1.588 i Syddjurs. Det var ikke nok til at opnå valg.

Regionsrådet har 41 medlemmer. I denne valgperiode besætter Venstre 13 stole.

Hvorfor 27 og 39?

Det er Venstres bestyrelse i Region Midt som i god tid beslutter, hvordan kandidaterne placeres på listen.

»Der står i Venstres vedtægter, at det er bestyrelsens opgave,« siger Jens Nicolai Vejlgaard, formand for Venstre i Region Midtjylland.

De indbyrdes placeringer afgøres bl.a. af stemmetal i de enkelte kommuner ved sidste valg, antal stemmeberettigede, antal kandidater i hver kommune etc.

»Vi har lavet en lidt sindrig fordelingsnøgle, men når vi opstiller sideordnet, har placeringen på listen ikke afgørende betydning. Jeg er sikker på, at vælgerne nok skal finde deres foretrukne kandidat på listen,« siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Læs også

Del artiklen