Norddjurs søger Indenrigsministeren om særtilskud - Syddjurs gør det ikke

Norddjurs Kommune er med i puljen af kommuner, som gerne vil have en luns fra Indenrigsministeriets såkaldte paragraf 16-pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner for at stå stærkere, når næste års budget skal lægges.

Artiklens øverste billede
Norddjurs borgmester Jan Petersen håber en luns fra den såkaldte paragraf 16-pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner. Foto: Joachim Ladefoged

Hele 49 kommuner forsøger at komme i betragtning til et særtilskud fra Indenrigsministeriet fra den årlige Paragraf 16- pulje, der er målrettet særligt vanskeligt stillede kommuner.

Puljen skal ses som et supplement til det generelle tilskuds- og udligningssystem, som ikke nødvendigvis kan opfange alle særlige lokale forhold eller mere akut opståede udfordringer for nogle kommuner.

Norddjurs er med blandt de 49 kommuner som forsøger at gøre deres hoser grønne i Indenrigsministeriet, mens Syddjurs ikke er med på listen.

Norddjurs søger om at få tilført 16 mio. kroner svarende til 433 kroner pr. indbygger.

Stor efterspørgsel

Puljen blev som led i udligningsreformen forhøjet permanent til 350 mio. kr. i 2020-niveau.

Tilskudsrammen reguleres én gang årligt med den forventede pris- og lønudvikling for den kommunale sektor og udgør på den baggrund 361,3 mio. kroner for 2022.

Af det samlede tilskudsbeløb anvendes 0,936 mio. kroner til tilskud til Aabenraa Kommune vedrørende det tyske mindretal.

Den resterende del af tilskuddet tildeles mellem tilskudsberettigede kommuner efter ansøgning.

Da, der er ansøgninger fra de 49 kommuner på sammenlagt 1,47 mia. kroner, vil der naturligvis være nogle, der må gå skuffede og sultne i seng.

Storfavoritter til at få en ordentlig luns fra puljen er trængte yderkommuner som Lolland og Langeland, der henholdsvis søger om 150 mio. kroner og 69 mio. kroner.Læs også

Del artiklen