KV21: Claus Wistoft tager fire år mere - uanset hvad!

Venstres borgmesterkandidat har afsat de næste fire år til fortsat deltagelse i lokalpolitik, hvis vælgerne giver ham et nyt mandat. Om han bliver borgmester eller ikke ikke afgørende.

Artiklens øverste billede
Claus Wistoft skal for fjerde gang i streg være Venstres bud på en Syddjurs borgmester. Han affærdiger på forhånd alle gisninger om, at han nu også sidder fire år i Byrådet, hvis han ikke bliver ny borgmester. Foto: Syddjurs Kommune

»Uanset om jeg bliver borgmester eller ej efter kommunalvalget, så fuldfører jeg naturligvis valgperioden i respekt for de vælgere, der har valgt mig,« lover Venstres Claus Wistoft, som for fjerde gang skal stå i spidsen for Venstre ved et kommunalvalg.

Ved valget i 2013 lykkedes det ham at blive borgmester efter, at han og SFs Kirstine Bille ellers var røget i totterne på hinanden på valgnatten, fordi de begge ville være borgmester. Det medførte, at Socialdemokratiets Jesper Mathiesen kørte hjem fra rådhuset i Ebeltoft som borgmester, men det kunne de fleste se ikke ville holde frem til den endelige konstituering i det nye byråd. Efter en række møder i bl.a. Nimtofte for hermetisk lukkede døre, begravede Claus Wistoft og Kirstine Bille stridsøksen og enedes om, at sidstnævnte krøb til korset og gav depechen videre til Wistoft.

Uanset om jeg bliver borgmester eller ej efter kommunalvalget, så fuldfører jeg naturligvis valgperioden i respekt for de vælgere, der har valgt mig

Claus Wistoft (V)

Ved kommunalvalget i 2017 gav vælgerne Claus Wistoft applaus i form af 3.377 personlige stemmer, men det var ikke nok til at blive genvalgt, fordi Venstre og Wistoft havde gjort regning uden Dansk Folkeparti.

Af en eller anden grund har Claus Wistoft altid skullet stå på mål for at forsvare, at han gerne vil lokalpolitik uanset, om han er borgmester eller ej:

»Mon han ikke finder en kattelem til at stoppe, hvis han ikke bliver borgmester,« og »Har han tid til at være borgmester med alle de forretninger og bestyrelsesposter, som han også skal passe« .

To spørgsmål, der jævnligt bliver stillet af byrådskolleger, men selvfølgelig ikke til citat.

Hvorfor det er sådan, har Claus Wistoft ikke selv noget bud på.

»Jeg er klar til at bruge den tid på at være borgmester, der skal til, hvis vælgerne peger på mig. Det har jeg naturligvis gjort op med sig selv, før jeg igen sagde ja til at være Venstres borgmesterkandidat.«

Læs interview med Claus Wistoft i Adresseavisen uge 30.

Læs også

Del artiklen