Socialdemokratiet klar med kandidater

Valgprogrammet vedtaget på generalforsamling.

Artiklens øverste billede
Borgmester Jan Petersen er allerede valgt som spidskandidat til efterårets kommunalvalg i Norddjurs. Foto: Joachim Ladefoged

Socialdemokratiet i Norddjurs er nu ved at være klar til kommunalvalget tirsdag 16. november.

Partiet møder med hvad man selv kalder en stærk kandidatliste og en optimistisk valgprogram- og som er resultatet af den socialdemokratiske fællesledelses generalforsamling.

Valgprogrammet, der blev vedtaget med enkelte ændringer, bygger på, at Norddjurs Kommune går mod bedre tider og satser på vækst, velfærd og udvikling.

”Socialdemokraterne tager ansvar – også når det er svært – og har vist, at vi kan samle kommunalbestyrelsen” - hedder det i en pressemeddelelse.

På baggrund af regeringens udspil om ”Tættere på – Flere uddannelser og stærke lokalsamfund” lægger valgprogrammet op til bedre tider for Norddjurs Kommune og en grundlæggende opgør med den centralisering, som har ramt Norddjurs Kommune hårdt.

Især bedre realkreditbelåning i landdistrikterne og decentralisering af de videregående uddannelser giver Norddjurs Kommune flere muligheder. Valgprogrammet fastslår, at med Skovskolens udbygning i Løvenholm Skoven gror et videregående uddannelsesmiljø op i den vestlige del af kommunen og skaber et grønt videregående uddannelsesmiljø. I Grenaa ser valgprogrammet grundlag for en egentlig satellit for videregående velfærdsuddannelser på velfærdsområdet og udvalgte videregående uddannelser, der henvender sig til det private arbejdsmarked, som det allerede sker med spiluddannelserne.

Som noget nyt ønsker socialdemokraterne etableret udflytterboliger til de ”voksne unge”, der i fremtiden skal uddannes i Grenaa og Auning, som både rummer muligheder for de studerende til mere permanent af bosætte sig i kommunen og at der samtidig er gode bomuligheder for studerende, der f.eks. er i praktik som et led i deres uddannelse indenfor velfærdssektoren. Generalforsamlingen fik samtidig præsenteret de medlemmer, som stiller op til det kommende kommunevalg i november 2021.

Listen er en kombination af erfaring, geografisk spredning og nye kandidater. Placeringen på listen afgøres nu gennem en urafstemning blandt medlemmerne og listen er stadig åben for nye kandidater, der efter urafstemning kan komme på listen i den rækkefølge de melder sig.Læs også

Del artiklen