"Hver en sten skal vendes, og der skal ske ændringer"

Viceborgmester Benny Hammer vil tage sager om højt sygefravær op på formandsplan

Artiklens øverste billede
Viceborgmester Benny Hammer (K), understreger, at der er tale om så alvorlige problemer, at de ikke blot kan ties ihjel. Foto: John Pedersen

Norddjurs ”Det her. det kan vi ikke være bekendt. Hver en sten skal vendes og der skal ske ændringer. Det er pinligt, at vi ikke behandler vores medarbejdere ordentligt”.

Sådan falder ordene fra viceborgmester Benny Hammer, Det Konservative Folkeparti, efter han er blevet bekendt med de meget høje tal for sygefravær på bosteder i den vestlige ende af kommunen, en stor personaleflugt og beskrivelse af, hvordan medarbejdere er blevet behandlet på flere bosteder i begge ender af kommunen.

Alarmerende og dybt bekymrende

En meget hård ledelsesstil ser ud til at gå igen på flere af de kommunale arbejdspladser indenfor det sociale område, der sorterer under velfærdsdirektionen på rådhuset.

Sygefravær på 13,8 procent i Auning-Allingåbro området - og tidligere på 14 i Ørsted-området - er tal som Benny Hammer finder både alarmerende og dybt bekymrende.

Han efterlyser handling fra den administrative ledelse og nogle svar på, hvad det meget høje sygefravær har kostet kommunekassen hen over de mange år fra 2015.

”Det kan ikke være rigtigt, at vi ikke kan få de tal på bordet”, udtaler den konservative viceborgmester.

Han vil bringe hele sags-komplekset op på et kommende møde i forsamlingen af formænd for alle grupperne repræsenteret i kommunalbestyrelsen med borgmesteren for bordenden.

Kommunen er samlet den største arbejdsgiver i Norddjurs med omkring 3500 medarbejdere.

Fakta skal på bordet

”Vi skal have fakta på bordet og så sige, at det er det her, vi skal gøre ved det.”

Benny Hammer er godt klar over, at der altid vil ske fejl og det i hvilken som helst organisation. Det kan ikke undgås.

”Men når vi står i det, så skal vi også lære af det. Se på hvad der ikke var så godt og så gøre det bedre en anden gang. Det kan ikke blot ties ihjel,” fastslår Benny Hammer.

At det på bosteder - både indenfor psykiatrien og gruppen af udviklingshæmmede - ikke vil være usædvanligt med en lidt større udskiftning i personalet i forhold til andre kommunale arbejdspladser er til at forklare sig ud af.

Der er helt sikkert i mange job i disse områder, et større slid på den enkelte ansatte over tid på grund af jobbets karakter.

”Men vi har også noget vi skal forholde os til med hensyn til vores ledere. Er de dygtige nok? Klæder vi dem godt nok på til deres job og til at varetage den funktion,” lyder spørgsmålene fra Benny Hammer.

Viceborgmesteren i Norddjurs påtager sig som en del af det politiske system sin part af ansvaret for, at disse områder med ekstremt sårbare borgere også tilføres de nødvendige økonomiske midler.

Benny Hammer frygter, at det i kølvandet på den store omtale af problemer med kritik af ledelsesstil på kommunale bosteder, stort sygefravær og ditto personalegennemstrømning, måske vil blive ekstra svært at skaffe ledere og andre medarbejdere med de rette kompetencer.

Det kan ske, hvis kommunen er ved at få et dårligt image som, arbejdsgiver.

Benny Hammer finder det utroligt bekymrende, hvis nogle af de beskrivelser, han har læst i Lokalavisen fra tidligere medarbejdere, er det som de har oplevet i deres job.

”Fra vores side af bordet står vi os måske også bedre ved at gå ud og tage afstand fra det, som er beskrevet, hvis altså vi mener, at det ikke passer. At det er en urimelig kritik”.

Men set fra viceborgmesterens sæde i rådssalen er der ingen tvivl.

Norddjurs Kommune har et problem på nogle af sine arbejdspladser indenfor det sociale område og det skal der gøres noget ved.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.