Vellykket generationsskifte sikrer Rønde Stjerneauto ApS ny fremtid

Efter 43 ½ år på Lerbakken 17 i Følle har brødrene Bjørn Ingvar Andersen og Tor Arild Andersen besluttet at lægge op og nyde et velfortjent otium. I stedet tager yngre kræfter Rønde Stjerneauto med ind i en ny fremtid.

Artiklens øverste billede
Benjamin Nørby Henriksen (tv.) og Nick Dam Jeppesen ser frem til at give en på alle måder velrenommeret virksomhed som Rønde Stjerne Auto Aps en gylden fremtid i respekt for de tidligere ejere, der formåede at levere varen og holde fast i en stor og trofast gruppe kunder i over 43 år. Foto: Lars Norman Thomsen

Benjamin Nørby Henriksen, 32, Allingåbro, er en ambitiøs ung mekaniker og ejerleder med en for ham passioneret femårsplan i baglommen.

1. marts 2023 gik næste step i forretningsplanen i opfyldelse, da han overtog velrenommerede Rønde Stjerneauto ApS på Lerbakken 17 lige overfor PR electronics A/S efter brødrene Bjørn Ingvar Andersen og Tor Arild Andersen, som har drevet autoværksted på adressen siden 1979 med succes. 

Det viser årsregnskaberne.

Det seneste udviste en bundlinje på godt en 1,3 mio. kroner.

Brødreparret har valgt at trække sig tilbage efter en vagt, der har varet mere end 43 år. Nu står den på et velfortjent otium.

I forvejen ejer Benjamin Nørby Henriksen CB Auto ApS på Hovedgaden i Allingåbro, som han købte i 2018 af Kresten Bonde, som nærmest havde boet i værkstedet i 41 år.

»Jeg ser fordele i fremtiden ved at eje mere end et autoværksted og tage de stordriftsfordele med, som der vil være forbundet med det. I min femårsplan indgår, at jeg med tiden skal eje fire værksteder på velvalgte placeringer på Djursland. Randers og Aarhus er ikke aktuelle, fordi jeg ikke har lyst til at være en del af en større priskrig,« siger Benjamin Nørby Henriksen.

Købet af Rønde Stjerneauto passer perfekt ind i forretningsplanen og er velgennemtænkt.

»Det er en beslutning, der har modnet sig over tid, og jeg har selvfølgelig også skullet overbevise de, der hjulpet mig til at kunne finansiere købet af en økonomisk velfunderet virksomhed, at jeg mener det.«

Holdes adskilte

Benjamin Nørby Henriksen vil drive de to værksteder særskilte som to selvstændige anpartsselskaber.

»Med tiden er det planen, at der også kommer til at stå CB Auto på facaden på Lerbakken 17, men det haster ikke,«

Han vil selv fortsat tilbringe meget tid i Allingåbro, hvor han indgår som tredjedel af et mekanikerteam, der også rummer en lærling.

Som daglig leder af værkstedet i Følle har han ansat Nick Dam Jeppesen, 35, Ørsted.

»Nick kendte jeg fra det værksted i Ørsted, hvor han arbejdede tidligere og vidste derfor, hvad han stod for. Vi ser meget ens på driften af et moderne værksted, så perfekt, at han havde lyst til at tage opgaven.«

Nick Dam Jeppesen har tillige fået en mindre ejerandel af værkstedet i Følle med i aftalen.

Ud over den daglige leder er der tre ansatte, to mekanikere og en lærling. For et år siden kom den rutinerede Henning Hansen til værkstedet efter en lang fortid hos Svend Pilgaard Automobiler A/S i Ryomgård.


Benjamin Nørby Henriksen (tv.) og Nick Dam Jeppesen ser frem til at give en på alle måder velrenommeret virksomhed som Rønde Stjerne Auto ApS en gylden fremtid i respekt for de tidligere ejere, der formåede at levere varen og holde fast i en stor og trofast gruppe kunder i over 43 år. Foto: Lars Norman Thomsen

»Jeg kommer også til at være meget i Følle for at vise, at jeg selvfølgelig mener noget med investeringen. Min plan er ud i fremtiden at arbejde mere på den samlede butik end for butikken. Jeg betragter mig selv som en habil mekaniker, men er måske en endnu bedre sælger og idemand, der kan lide at finde løsninger og er god til det. Det er jeg i hvert fald altid blevet beskyldt for,« smiler Benjamin Nørby Henriksen.

Begge værksteder har samme profil i den forstand, at det ingen betydning har, om du kommer i en spritny Mercedes eller en gammel Renault, en moderne hybrid- eller elbil. Både i Følle og Allingåbro reparerer og udfører mekanikerne service på alle biltyper.

Jeg kommer også til at være meget i Følle for at vise, at jeg selvfølgelig mener noget med investeringen.

Nye tider

Vellykkede generationsskifter er ikke noget, der kommer dumpende ned fra himlen pr. automatik. 

Benjamin Nørby Henriksen føler sig alligevel sikker på, at han har medvirket til et, der peger fremad og vil vise sig holdbart.

»Jeg har købt en virksomhed, der har været drevet virkelig flot af de tidligere ejere, og som målt på omsætning præsterer det dobbelte af værkstedet i Allingåbro. Vi vil drive forretningen videre i respekt for det, de gamle ejere stod for, men vi er en ny generation af mekanikere, og det vil selvfølgelig afspejle sig i hverdagen.«

Dagen før overtagelsen kom Benjamin Nørby Henriksen således kørende med opdateret udstyr til Lerbakken 17 svarende til det, som han har investeret i til Allingåbro værkstedet.

»Nutidens og fremtidens mekanikere er selvstændige og skriver selv fakturaen til kunden. Det betyder, at IT-delen skal være i orden og systemerne fungere, så mekanikeren blot kigger på et digitalt arbejdskort og løser opgaven herudfra. Det er meget mere gennemskueligt for kunden, at han kan se på fakturaen, at vi har fået det hele med. Tidligere tiders håndskrevne arbejdssedler er et overstået kapitel.«

»Jeg har meget på spil, økonomisk og på anden vis, så alt skulle køre fra første dag på værkstedet, og personalet har da også taget godt imod de nye systemer og har med det samme set fordelene ved dem.«

Det nye makkerpar har lavet skitser til, hvordan de vil lave fysiske ændringer i butikken. Det kommer til at ske løbende.

»Vi skal have lavet et par rum med moderne kontorfaciliteter, hvor man kan arbejde og snakke i telefon ugeneret, og så skal vi have indrettet et ordentligt rum, hvor kunderne kan sidde og vente, nyde en kop kaffe og tager deres computer frem for at arbejde uden, at vi larmer ved kaffeautomaten eller snakker i telefon,« lover den nye ejer.

Desuden arbejdes der på at blive et CAC certificeret værksted, som det er tilfældet med CB Auto i Allingåbro. Det er et godt signal til kunderne, at de ved, at CAC Certificerede værksteder tilbyder tre års garanti på reservedele og udført arbejde.

Fra Viborg

Benjamin Nørby Henriksen er oprindelig fra Viborg, hvor hans far har drevet vognmandsvirksomhed.

»Han havde også eget værksted, og jeg vidste meget tidligt, at jeg i hvert fald skulle i lære som mekaniker.«

Han kom i mesterlære hos O.J. Erhvervsbiler i Viborg efter overstået folkeskoletid.

Efter sin læretid var han ansat i et års tid hos sin læremester, inden han rykkede videre til Citroën i Viborg.

Et lille års tid senere valgte han at starte virksomhed som selvstændig.

Men ikke med biler.

Sammen med sin tvillingebror åbnede han nemlig en cykelbutik og gik fra transportmidler på fire hjul til de tohjulede.

Og så handlede det i helt bogstavelig forstand om cykler i de næste fire-fem år.

En telefonopringning fra Autofokus i Drastrup betød, at han rykkede sin personlige teltpæle op og sammen med sin kæreste, der er uddannet sygeplejerske og arbejder på Regionshospitalet i Randers på halvtid, rykkede til Kronjylland.

Nu bor parret ved siden af værkstedet i Allingåbro sammen med deres to små børn. 

Det har sine fordele at bo dør om dør med sit arbejdssted, men, men, men ...

»Min kone er nok ikke helt enig, men hvor jeg tidligere nok var for nem at lokke over i værkstedet, er jeg blevet bedre til at sige fra i weekenderne, hvis der bliver ringet. Jeg er selvfølgelig altid parat til at hjælpe, hvis en kunde uden for arbejdstid er kommet i bekneb,« understreger Benjamin Nørby Henriksen, der har formået sammen med sine medarbejdere i Allingåbro at få skabt en stabil økonomi, der er bund i.

Årsresultatet i 2022 sluttede på den rigtige side af 300.000 kroner. Siden opstarten i 2018 har pilen peget opad.

Benjamin Nørby Henriksen er ligeledes medejer af et par andre selskaber med afsæt i Allingåbro, bl.a. KKB Ejendomme ApS, som ejer en række ejendomme i stationsbyen.

Goddag og farvel

Fredag 24. marts fra klokken 14 bliver der afholdt farvel og goddag reception for kunder, forretningsforbindelser og venner.

Her dukker de tidligere ejere Bjørn Ingvar Andersen og Tor Arild Andersen naturligvis op for at sige tusind tak for tilliden gennem alle år til mange trofaste kunder og for at give depechen videre til en ny generation, Nick Dam Jeppesen og Benjamin Nørby Henriksen, som vil folde deres drømmes faner ud - i mange år, ifølge forretningsplanen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.