Fra enkeltmandsvirksomhed til ApS og nu med ølsmagning på menukortet

Til marts er det to år siden, at Janus Boe Landry åbnede vinbar i Ryomgårds centrum. TheWineBottle har fundet fodfæste med et fast grundkoncept og et kundesegment, der bliver større og større.

Artiklens øverste billede
Janus Boe Landry (tv.), passioneret vinmand, har indgået et makkerskab med Marc Kromann Rasmussen, passioneret ølmand, om driften af con amore projektet TheWineBottle i Ryomgårds bymidte. Foto: Lars Norman Thomsen

»En vinbar i Ryomgård, sådan noget kan da kun overleve i Aarhus,« lød det fra flere munde, da Janus Boe Landry i starten af januar 2020 meldte frisk ud på de sociale medier, at han til marts åbnede TheWineBottle på Vestergade 4 ved rundkørslen i Ryomgård.

I de lokaler, der tidligere var hjemsted for en tømrerforretning, og senere blev det for en kunsthandel og et galleri med tilhørende café.

Trods en hård opstart, hvor coronaen var en træls modspiller, er det lykkedes Janus Boe Landry at få sit con amore projekt til at fungere og tiltrække kunder. 

Han har investeret en pæn sum i både 2021 og 2022, men har også fået en 285 m2 butik og vinbar, der både fremtræder skarp indrettet, imødekommende og hyggelig.

I de lune måneder er der også adgang til en syd-vest vendt gårdhave.

Konceptet med både at være online vinshop og fysisk butik med en vinbar med et velassorteret udvalg af vine er der ikke blevet pillet ved.

»Kunderne kan fortsat bestille vin online med tilhørende tapasanretning, ligesom de kan møde op fysisk fredag og lørdag og nyde vin og tapas sammen med venner og bekendte,« siger Janus Boe Landry, der fortsat lever af sit arbejde i IT-branchen.

Ny makker

Janus Boe Landry annoncerede midtvejs i 2022 efter en makker, der specifikt mestrede markedsføring og målrettede SoMe-aktiviteter.

Marc Kromann Rasmussen, 34, tilflytter med kone og lille barn til Ryomgård, reagerede prompte. Med en uddannelse i retorik fra Aarhus Universitet og med lyst til at komme ind i nogle cirkler i sin nye by, var det her måske kongevejen.

Marc Kromann Rasmussen, der er ansat hos Norddjurs Kommune i borgmester Kasper Bjerregaards sekretariat på Rådhuset i Grenaa, har en passion for øl, som Janus Boe Landry har det for vin.

Passioner, der nu forenes i TheWineBottle.

»Janus og jeg havde en grundig snak, og det betød, at jeg købte mig til en ejerandel på 24,5 procent af forretningen,« fortæller Marc Kromann Rasmussen.

TheWineBottle, der startede som en enkeltmandsvirksomhed, er nu et anpartsselskab (ApS), hvor de to ejere - Janus Boe Landry ejer de 75,5 procent - kun hæfter med deres indskudskapital.

Marc Kromann Rasmussens indtog betyder, at der nu arrangeres aftener med ølsmagning. Første gang 27. januar.

Heftige jamssesisons

TheWineBottle har haft fine musikalske navne på plakaten i 2022. Primært upcoming solister på den danske scene og en række heftige aftener, hvor der blevet spillet blues i metermål.

Det er primært foregået i regi af Ryomgård Kulturforening, som blev stiftet netop fordi TheWineBottle havde lokalerne til at huse koncerter i det format.

»Ryomgård Kulturforening lejer sig ind hos os og arrangerer som udgangspunkt Blues Jam en gang om måneden med forskellige værter. Søgningen fra musikere er stor. Senest kom der 20, da HP Lange var vært og styrede aftenen,« fortæller Janus Boe Landry.

Til Blues Jam er samtlige stole i lokalet, cirka 60, besat.

Vores fælles utopi går mere i retning af, at stedet køre mere af sig selv, så vi kan bruge energien på at købe sjove vine og sjove øl og lave smagninger.

Ryomgård Kulturforening, som Janus Boe Landry var med til at stifte sammen med bl.a. den lokale bluesguitarist Ole Frimer, men ikke længere er involveret i for at undgå utidig sammenblanding af interesser, har et ønske om at blive involveret i andre sammenhænge end TheWineBottle.

Julefrokoster og fødselsdage

December måneds julefrokoster fyldte også hos TheWineBottle.

»Der var tale om julefrokoster på hverdage, hvor eksempelvis en kommunal institution forespurgte, om de måtte bruge lokalerne. Så sørgede vi for mad og drikke. Vi benytter Kirstines Køkken i Tøstrup som leverandør til større private arrangementer, ligesom vi til vores tapasmenu har fået en ny leverandør,« forklarer Janus Boe Landry.

Han og Marc Kromann Rasmussen ser optimistisk på fremtiden efter to år med corona og betydelige investeringer.

»Vi kommer aldrig til at leve af det, men det er heller ikke formålet. Vores fælles utopi går mere i retning af, at stedet kører mere af sig selv, så vi kan bruge energien på at købe sjove vine og sjove øl og lave smagninger,« siger Marc Kromann Rasmussen.

For nuværende er Janus Boe Landrys bedre halvdel, Linda Landry, eneste fastansatte. Hertil kommer en række timelønnede medarbejdere.

De fysiske bygninger ejes fortsat af parret Tatiana Sørensen og Mogens Frederiksen, som også styrer hovedparten af de kunstudstillinger, som pryder væggene i The WineBottle.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.