Mindeord: Et trist farvel - Bellini's vært er her ikke mere

Artiklens øverste billede

Lokalavisen har modtaget mindeord fra Poul Jørgen Rasmussen, Nytorv 5 2. tv, Ebeltoft, om restauratør Umit Kitir, der døde 7. januar:

»Restauratør Umit Kitir døde pludselig torsdag den 7. januar i fuld gang med at åbne restaurant Bellini efter jule- og nytårslukning, og mens han ventede på at nogle af hans trofaste ansatte skulle vende tilbage efter ferie.

Hjertet ville pludselig ikke mere, han blev kun 50 år.

11 år som idérig, arbejdsom og vellidt vært på restaurant Bellini i Ebeltoft blev det til.

Efter 20 år med restaurant Fellini og Antonio som italiensk restauratør, skulle der findes en ny forpagter og et nyt navn.

Jeg havde fået en del henvendelser fra mulige forpagtere, men ingen syntes rigtige, da den italienske kok,Tony, i Aabenraa ringede og sagde, at han havde en selvlært kok, Umit, med tyrkisk baggrund, og med italienske kokkerier i hjertet. Ham skulle vi kigge på!

Med en god ven tog jeg til Tønder, hvor Umit drev et pizzeria med, skulle det vise sig, et godt italiensk menukort.

Vi spiste og hyggede os og tog selvfølgelig bestik af Umit, som vi lærte at kende over et par timer. Den unge mand havde ellers travlt, nybagt far, bosiddende i Aabenraa. Op hver morgen klokken 5 for at stille på slagteriet i Sønderborg, retur klokken 14 mod Tønder, hvor han åbnede sit pizzeria klokken 16, for at slutte ved 22- tiden og så retur til familien i Aabenraa.

Ham kunne jeg bruge, og efter et besøg i Ebeltoft var sagen klar og Umit begyndte jobbet som forpagter på ”Bellini”. 

Han kom næsten tomhændet og de første år måtte der støttes og bakkes op, men stille og roligt byggede han restauranten op med ihærdighed, kvalitet i det italienske menukort og ikke mindst hans evne til at finde de gode køkkenfolk og tjenere.

Om der var 20 gæster i restauranten eller 200 på en travl sommerdag, så skulle der være opmærksomhed og smil til gæsterne,

Umit gik selv forrest og var den gode vært, der gerne nåede rundt til alle borde for at se om man befandt sig godt.

Når gæsterne kom for anden eller tredje gang blev de mødt med »Goddag min ven og velkommen.«

Umit var af tyrkisk oprindelse, opvokset i Danmark og godt tilpas i begge sammenhænge. Han var polioramt som barn og med sin lidt haltende men energiske gang og sit ærlige smil, blev han hurtigt kendt og yndet af mange gæster.

Umit havde mange ideer om den gode mad, restaurantens indretning, med italiensk look og hygge, og musik på torvet på dejlige danske sommerdage. Han fik over de 11 år det blev til hos ”Bellini” skabt en forretning med stor succes.

Men mest af alt vil han blive husket for sit ’Værtsskab’.

Æret være hans minde.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.