Julelysene tændes i Kafé Kolind i hele december

De faste brugere og måske nye ansigter kan glæde sig til, at det kommer til at emme af jul og hyggelig caféstemning i hele december hos Kafé Kolind. Julehyggen når klimaks 23.- og 24. december med et par rigtige julearrangementer med alt, hvad hjertet løber over med.

Artiklens øverste billede
Peder Jensen, daglig leder af Kafé Kolind (i blå skjorte) er på vegne af brugerne taknemmelig for, at Danbolig Sig og Kristensen igen betaler årets julemiddage med tilbehør. Danbolig Sig og Kristensen er på billedet repræsenteret af elev Frederik Grentzmann (yderst tv.) og den ene af de to indehavere, ejendomsmægler Steffen Vendelbo Sig (yderst th.). Foto: Lars Norman Thomsen

Danbolig Midtdjurs eller rettere Danbolig Sig og Kristensen Midtdjurs, der har base på Søndergade i Kolind, bidrager igen i år til, at julefreden vil sænke sig over Kafé Kolind, og når kulminationen 23.- 24. december.

»Vi bidrager ikke med et konkret beløb, men vi lover at betale julemaden med tilhørende drikkevarer, som Kafé Kolinds brugere og gæster skal nyde juleaften og dagen før jul. Det har vi gjort i flere år nu, og det gør vi gerne igen. Vi synes, det skal være vores bidrag til en god jul for brugere og personale. Hele tanken bag Kafé Kolind bakker vi meget op om,« siger ejendomsmægler Steffen Vendelbo Sig.

Han er indehaver af Danbolig Sig og Kristensen sammen med ejendomsmægler MDE, Mikkel Thingvad Kristensen.

Daglig leder af Kafé Kolind, Peder Jensen, ser frem til både at jule og forjule sammen med brugerne i december.

»Vi er allerede godt i gang med at lave juledekorationer og andet, der hører julen til,« siger Peder Jensen.

To fester

Peder Jensen og brugerne har planlagt to større julearrangementer 23. og 24. december.

Dagen før jul bliver det en eftermiddag med julehygge, bankospil, æbleskiver og aftensmad.

24. december kulminerer julemåneden med den store julemiddag med alt, hvad hjertet kan begære i form af gåsesteg og kartofler, også de brune, med sovs, rødkål og meget mere. Plus selvfølgelig en dessert, sikkert risalamande, med en mandel i. Der bliver også uddelt julegaver og sunget julesalmer.

Arrangementet slutter klokken 16.

»Vi er cirka lidt over 40 mennesker, som kommer i Kafé Kolind sådan on & off. Det svinger meget. Vi har en rimelig fast gruppe og så andre, der kommer lidt mere spredt,« siger Peder Jensen.

Han har tre frivillige, der regerer i køkkenet, og som også vil sørge for at give julemiddagen den kærlige hånd, som den fortjener.

»Jeg får kun lov til at handle ind,« griner Peder Jensen, som er faldet godt til jobbet efter, at han startede 1. juli 2022.

»Det er klart, at de faste brugere lige ville se mig an, fordi der har været en række lederskift, som jeg ikke kender noget til. Men forståeligt, at jeg blev mødt med en smule skepsis. Heldigvis har jeg fra første dag mærket en varme fra de, der kommer her, som smitter.«

Det bliver hans første jul hos Kafé Kolind, og han havde annonceret, at de, der ville deltage i julemiddagen, skulle regne med selv at betale en del af gildet.

»Men den fine donation fra Danbolig Midtdjurs gør, at jeg nu kan fortælle, at det bliver gratis at være med. Det er en dejlig nyhed, som jeg glæder mig til at fortælle brugerne,« smiler Peder Jensen.

Åbnede i 2005

Det alkoholfri værested, Kafé Kolind, der åbnede helt tilbage i 2005, er en del af KFUM’s Sociale Arbejde, som landet over driver knap 30 sociale caféer og væresteder og over 140 andre institutioner og tilbud for socialt udsatte mennesker.

Kafé Kolind holder til, hvor tidligere det hæderkronede Drasbeks Hotel slog sine folder i Kolind.

Det vigtigste for Kafé Kolind er at tilbyde fællesskab, hvor der er plads til alle mennesker, uanset hvem man er, og hvor man kommer fra. Alle har ret til hjerterum, glæde, et godt grin, et godt og varmt fællesskab. Det har altid været varemærket.

Der er åbent alle ugens hverdage fra klokken 8 til 14. Fredag fra klokken 8 til 13. I weekenderne er der lukket.

Et fast månedligt aftenarrangement er også på tegnebrættet og har været afprøvet med succes.

Superguitarist på 25 timer

Kort efter sin ansættelse fik Peder Jensen hevet den dygtige guitarist Janus Bechmann, som bor på Helgenæs, ind i folden.

Han varetager opgaven som musikpædagog, og han kommer på Kafé Kolind 2-3 gange om ugen som udgangspunkt.

»Janus Bechmann, der ansat 25 timer om ugen, skal medvirke til at skabe værdi for mennesker gennem musikalske fællesskaber,« siger Peder Jensen.

Janus Bechmann har i mange år været guitarist for en lang række danske solister, Ester Brohus, Søren Krogh m.fl., og har desuden boet og spillet i nogle år i USA.

Han udgav senest soloalbummet ’Table Sketches’ - et støvet album med akustisk guitarbaseret singer-songwriter-musik, som nogle ynder at kalde americana og roots.

»Janus er her typisk to eftermiddage/aftener om ugen, hvor han både underviser individuelt og coacher det band på otte musikere, som er kommet op at stå. De har allerede fire numre, som de kan spille, og det lyder hamrende godt. Janus er også primus motor for den fællessang, som vi står for ude i de forskellige sognegårde. Hele tilgangen til vores musikalske del er jo, at musik kan hjælpe mennesker til at komme ud af deres ensomhed ved at synge eller spille sammen med andre,« siger Peder Jensen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.