Bor i Knebel – arbejdsplads på Aarhus N

Ny docent skal styrke forskning i aldring og demens.

Artiklens øverste billede
VIAs forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi har ansat Christina Vestergård, Knebel, som ny docent. Hun skal bl.a. forske i området aldring, demens og sundhedsteknologi. Pressefoto

»Forskning i aldring og demens i et teknologisk perspektiv bidrager til at skabe et borgernært og teknologiunderstøttet sundhedsvæsen, som bliver bedre i stand til at understøtte sund aldring og et liv med demens.«

Det mener Lars Peter Bech Kjeldsen, som er forskningschef, ph.d., og MSO for rektor på VIA University College, der derfor glæder sig over, at centeret per 1. oktober har fået Christina Vestergård med på holdet som ny docent.

Hun er 53 år og bor på Mols med sine 3 børn.

Christina Vestergård får arbejdssted på VIA Campus N i Aarhus, men med samarbejder på alle VIAs campusser med sundhedsfaglige uddannelser i Region Midtjylland.

Fra Aarhus Universitet

Christina Vestergård kommer fra en stilling som post.doc. og forsker på Aarhus Universitet, hvor hun også har gennemført sin ph.d. Her har hun været tilknyttet en række nationale og internationale projekter om menneske-robot interaktion og brugen af såkaldt sociale robotter.

Ordet postdoc har ifølge Dansk Sprognævn været i det danske sprog siden 1991. Ordet kommer umiddelbart fra engelsk, hvor det er en kort form af det lidt længere ’postdoctoral researcher’.

Der er altså tale om en person, der laver ’postdoktoral’ forskning, hvilket vil sige forskning, der kommer doktoren (ph.d.-graden).

»Jeg har arbejdet tværfagligt med interaktionen (vekselvirkningen, red.) mellem menneske og teknologi i mange sammenhænge og altid med et særligt fokus på etik. Jeg glæder mig til at arbejde med den praksisnære forskning, som er central på VIA, og jeg ser især frem til at indgå i nye tværfaglige samarbejder mellem uddannelse, praksis og forskning i relation til aktuelle problemstillinger, hvor teknologien spiller en rolle,« udtaler Christina Vestergård, som er uddannet cand.mag. i etnografi og social antropologi.

Vigtigt område

I stillingen som docent på Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi bliver hun tilknyttet både Program for demens og Program for sundhedsteknologi, metodeudvikling og etik – med fokus på aldring. Og området er vigtigt, både for de sundhedsstuderende på VIA samt for den professionelle praksis, de uddannes til, mener Lars Peter Bech Kjeldsen.

»Forskning i aldring og demens styrker såvel de studerendes som de sundhedsprofessionelles viden på området. Samtidig skal forskningen udføres i et samspil med borgere, patienter, teknologi og offentlige og private aktører, hvilket er netop det, der karakteriserer forskning på professionshøjskolerne,« udtaler forskningschefen.


Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.