IF Midtdjurs tror på breakeven
IF Midtdjurs er nu i fuld gang med at mætte skolebørnenes maver i tæt samarbejde med Marienhoffskolen.

IF Midtdjurs overtog pr. 15. august ansvaret for bespisning af Marienhoffskolens elever via en såkaldt virksomhedsoverdragelse.
I en kort periode låner man skolens faciliteter, indtil IFM’s nye Fritids- og Kulturcenter er klar til ibrugtagning.
Tror på det
»Vi gør noget, der ikke ses så mange andre steder. Det bliver spændende, og vi tror på det,« siger Allan Nørgaard, formand for IF Midtdjurs Hovedforening som er paraply for de enkelte afdelinger som fodbold, håndbold, badminton/bordtennis m.fl.
Afdelingerne agerer selvstændigt og har alle eget CVR-nummer. (Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) er statens stamregister med oplysninger om alle danske virksomheder.)
Ansvarlig for den daglige drift er centerleder Laila Rygaard.
»Det foregår i tæt samarbejde med Marienhoffskolen. Der er desuden nedsat et madudvalg for at kunne have en løbende dialog mellem skole/elever og IFM,« fortæller hovedformanden.
Til at hjælpe sig har Laila Rygaard de to deltidsmedarbejdere, der tidligere var ansat af skolen – og nu er ansat af IFM.
»Vi har fjernet nogle af Lailas hidtidige arbejdsopgaver. Blandt andet er der nu ansat en anden til at gøre rent i hallen.«
Fodbold kan selv sælge øl og pølser på banen under kampene og har fået nøgle, så de også har mulighed for at gå i cafeteriaet.
»På nogle tidspunkter finder vi også frivillige til at hjælpe i cafeteriaet«
Vi gør noget, der ikke ses så mange andre steder. Det bliver spændende, og vi tror på det.
Konservativ budgettering
Der arbejdes nu på en bestillingsordning af skolemad, der forventes klar samtidig som centrets nye sal, hvor de ældste elever fremover skal spise.
De yngste elever skal fortsat spise på skolen, hvor maden bringes over.
Bestillinger skal ske via en app.
»Andre skoler med tilsvarende bestillingsordning har en seneste bestilling kl. 7.45 på dagen, og noget i den retning bliver det nok også her,« siger Allan Nørgaard.
Vi gør noget, der ikke ses så mange andre steder. Det bliver spændende, og vi tror på det.
På stående fod kender Allan Nørgaard ikke lige antallet af solgte måltider pr. dag.
»Men det har været vigtigt for os med et budget, der kører rundt ud fra den kendte omsætning, og vi har været konservative i vores budgettering.«
Han siger, at tilberedningen af maden kommer til at foregå under bedre arbejdsforhold i centret og at optimeret drift og mindre madspild indgår i regnestykket.
Prisstigninger?
Driften i vores nye køkken kan fortsætte efter skoletid, hvilket giver nye muligheder for også at lave og sælge mad eftermiddag og aften.
»Ud fra de kendte forudsætninger er der ingen umiddelbare planer om prisændringer.«
Men det kan godt være, at der bliver flere forskellige valgmuligheder og priser – eksempelvis ved at lave to versioner af dagens ret mod nu én.
»Unormalt høje prisstigninger på råvarer m.m. kan selvfølgelig også betyde, at vi, som alle andre, kan være nødt til at regulere priserne efter det,« understreger Allan Nørgaard.