Det tynder ud i antallet af fordrevne ukrainere
Lige nu bor der blot 12 ukrainere, som grundet Ruslands invasion er fordrevet fra deres hjemland, på det tidligere plejehjem i Ryomgård.

»Der bor i øjeblikket 12 ukrainere på Ringparken. Antallet svinger forsat meget fra uge til uge, fordi der løbende kommer nye ukrainere til, og nogle flytter ind i egen bolig,« siger Ole Bjarke Nielsen, pressechef hos Syddjurs Kommune.
Det tidligere plejehjem i Ryomgård har siden krigens start i foråret 2022 huset mange fordrevne ukrainere, udelukkende kvinder og børn, men nu tyder det på, at behovet for Ringparken bliver mindre og mindre.
Pr. dags dato er 206 ukrainere visiteret til Syddjurs Kommune af Udlændingestyrelsen.
Udlændingestyrelsen behandler sager om udlændinges ret til besøg og ophold i Danmark og tager sig af at forvalte loven, populært kaldet særloven, om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine.
Særloven omfatter alle ukrainere, der 24. februar 2022 eller senere er rejst ud af Ukraine og inden afrejsen havde bopæl i landet.
Personer fordrevet fra Ukraine kan søge en særlig opholdstilladelse i Danmark, som også giver dem ret til at arbejde.
Bor spredt
I alt 51 familier/enlige har fået en bolig i Syddjurs Kommune, oplyser Ole Bjarke Nielsen.
Heraf er 27 boligplaceret af Syddjurs Kommune.
»De øvrige 24 familier/enlige har selv fundet permanent bolig. Beskæftigelsesområdet har bistået de borgere som selv har fundet boliger med økonomiske beregninger, ansøgninger om indskudslån og boligstøtte,« fortæller pressechefen.
Ukrainerne bor meget spredt i kommunen.
Syddjurs Kommune har således boligplaceret ukrainere i Knebel, Ryomgård, Hornslet, Kolind, Ebeltoft, Mørke og Thorsager.