Ny halinspektør: Auning Idræts- og Kulturcenter satser på bysbarn

En kendt Auning borger i skikkelse af Jacob Bytoft tager over efter Tine Hedegaard Sørensen som chef for Auning Idræts- og Kulturcenter. Hun nåede kun et år på posten.

Artiklens øverste billede
Jacob Bytoft, mangeårig frivillig i Auning IF, bliver den nye halinspektør i Auning Idræts- og Kulturcenter. Pressefoto

Sig navnet Bytoft.

Så ved de fleste, at vi taler om Auning, hvor Bytoft’erne i generationer har sat deres præg på byens liv på forskellig vis.

Nu bliver det fremover Jacob Bytoft, der skal træde den store klinge som ny halinspektør i Auning Idræts- og Kulturcenter (AIK), hvor han afløser Tine Hedegaard Sørensen, som stoppede med udgangen af marts efter blot et år på posten.

Tine Hedegaard Sørensen har fået nyt job.

På stikkerne

Auning Idræts- og Kulturcenter nåede ikke engang at slå stillingen op som halinspektør.

Nyheden om, at Tine Hedegaard Sørensen havde sagt op, havde knap nok bundfældet sig hos bestyrelsen, før det begyndte at tikke ind med flere uopfordrede ansøgninger.

I bunken lå der en ansøgning fra Jacob Bytoft, og ham var bestyrelsen ikke sen i spyttet til at få lavet en kontrakt med som gælder allerede fra 1. maj.

»Vi har ansat en meget lokal fyr, som ved hvad det betyder at være halinspektør. Jacob ved, at man skal være der mere på nogle tidspunkter end på andre, og at der skal tiltrækkes nogle aktiviteter og arrangementer for at bibeholde og udvikle centeret i en positiv retning. Jacob er kendt i byen og har et godt netværk. Jeg tror, de fleste kender ham,« siger formanden for AIK’s bestyrelse, Jeppe Friis.

Jacob ved, at man skal være der mere på nogle tidspunkter end på andre, og at der skal tiltrækkes nogle aktiviteter og arrangementer for at bibeholde og udvikle centeret i en positiv retning.

Jeppe Friis, bestyrelsesformand AIK

Kender gamet

Jacob Bytoft er ikke en fremmed fugl på en idrætsarena.

Han kender godt duften af grønt græs på et fodboldstadion, lugten i et omklædningsrum efter sejre og nederlag, værdien af holdfællesskaber og fornemmelsen af en harpiksfyldt håndbold.

Den nye mand i chefstolen er opvokset i Auning og har altid været aktiv i foreningslivet, især inden for håndbold.

Han blev træner som 15-årig og har siden været træner i både håndbold og fodbold.

Jacob Bytoft er stadig træner for Auning IF’s u15 håndbolddrenge, og han kender således fra sit eget trænerliv, hvad det vil sige at være frivillig foreningsleder/træner, og hvordan sådanne mennesker skal tackles og nurses for, at de fungerer optimalt.

Den nye halinspektør kommer fra en stilling som afdelingsleder på den sikrede institution, Grenen i Glesborg, som han har bestridt i 15 år. Han er oprindeligt uddannet kok og har i sine unge år arbejdet på forskellige restauranter, inden han begyndte at arbejde med mennesker inden for blandt andet psykiatrien.

»Jeg holder meget af at arbejde med mennesker, og jeg glæder mig til at være i kontakt med alle centerets brugere og sikre, at der er plads til alle. Hallen har været mit fristed i mange år. Nu vil jeg gerne give tilbage og være med til at skabe noget for byen og sprede glæde og gode oplevelser,« siger Jacob Bytoft.

Som en lille krølle på historien har både Jacob Bytofts farfar og far været meget aktive i Auning Hallerne i tidernes løb. Så han ved om nogen, hvad han går ind til.

Hans far, Tom Bytoft, mangeårigt medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse og Socialdemokrat til fingerspidserne, var for godt ti år siden halinspektør i en periode på 14 måneder, før han selv valgte at stoppe for i stedet atter at hellige sig sit virke en stilling som pædagog, der er hans fagområde.

Tom Bytoft er gået i gang med en ny periode på fire år i lokalpolitik, og dermed når han at runde 30 år som folkevalgt.

Ros fra Friis

AIK beskæftiger fem fastansatte og 25-30 timeansatte medarbejdere.

Centeret har det seneste års tid været ledet af to personer. Udover Tine Sørensen, er det Steffan Engmann, der har ansvar for det tekniske område.

Jeppe Friis er glad for, at det er lykkedes at finde en halinspektør så hurtigt. De sidste par måneder uden centerleder har nemlig krævet en ekstraordinær indsats fra alle medarbejdere og bestyrelsen.

»Det nuværende personale med teknisk ansvarlig Steffan Engmann i spidsen fortjener stor ros,« siger bestyrelsesformanden med eftertryk på stor.

Steffan Engmann fortsætter i ledelsen sammen med Jacob Bytoft.

Begge har fra deres respektive bopæle kun få skridt til arbejdspladsen.

Jacob Bytoft bor sammen med Marianne og deres tre børn.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.