Jobskifte: »Bare fordi jeg er senior, behøver jeg jo ikke gå i stå«

Hanne Bach fra Grenaa er 63 år og har netop skiftet job.

Artiklens øverste billede
Hanne Bach ved sin nye kontorplads ved Ebeltoft Feriehusudlejning, som udlejer feriehuse på hele Djursland. Foto: Ebeltoft Ferihusudlejning

»Det er rart, jeg ikke går i frø, bare fordi jeg kommer op i årerne«

Ved årsskiftet forlod Hanne sin plads hos udlejningsbureauet Feriepartner i Ebeltoft til fordel for et skrivebord ved konkurrenten Ebeltoft Feriehusudlejning. Den ligger bogstaveligt talt lige ovre på den anden side af gaden, og selv om de to firmaer tilbyder samme vare, så er tonen venskabelig og Hanne kendte allerede på forhånd sin nye arbejdsplads rigtig godt.

Headhuntet

Hanne Bach, som til daglig bor i Grenaa, er ansat som ejerrådgiver. Hun var ved sin tidligere arbejdsplads i ni år, men har været i udlejningsbranchen i 18 år, så hun kender til alle hjørner af den, lige som hun kender hver en afkrog af hele Djursland.

At hun skifter job i denne relativt sene alder, er helt i tråd med tendensen i resten af landet. Ifølge de officielle tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har stigningen i antallet af ansættelser siden 2013 været højere for aldersgrupperne over 60 år end for andre aldersgrupper. Danske ledere vil generelt gerne ansætte seniorer. I en spørgeundersøgelse blandt 1452 medlemmer af Danmarks største faglige organisation for ledere, svarer syv ud af ti, at det ikke har nogen betydning om en jobansøger er over 55 år. For 10 procent har ansøgerens status som senior endda positiv betydning. For 17 procent har det negativ betydning. Det skriver Lederne.dk.

Direktør og indehaver af Ebeltoft Feriehusudlejning Otto Dolmer, har længe gerne villet ansætte Hanne Bach. Selv om hun er, hvad der på jobmarkedet må betegnes som oppe i alderen, så ser han ingen forhindringer:

»Vi tænker ens, og har de samme værdier omkring ordentlighed og troværdighed. Hun er super dygtig til sit arbejde. Og så er jeg jo heller ikke ligefrem selv en vårhare,« bemærker han.

Otto Dolmer har endda afgivet sin skrivebordsplads, den med udsigt til Fregatten, til sin nyansatte, og er selv rykket ind i mødelokalet. Der er nemlig blevet en smule pladsmangel, nu hvor Ebeltoft Feriehusudlejning vil være større.

Ansættelsen af Hanne Bach er et led i en investering, en reel ekspansion, som Otto Dolmer kalder det.

Der har de seneste år, sandsynligvis på grund af corona, været vækst i antallet af udlejninger. Sidste år var det bedste år nogensinde for Ebeltoft Feriehusudlejning, og lige nu ser det ud til, at i år bliver lige så godt, ikke mindst fordi tyskerne igen vil holde sommerferie i Danmark.

»Så nu vil vi gerne udvikle på ejersiden. Både i forhold til dem, vi allerede har, men også gerne skaffe en masse nye udlejningshuse.«

Det er altid spændende at gå i gang med noget nyt. Jeg skal ikke pensioneres de næste 20 år

Hanne Bach


Hvordan tør du?

Hanne Bach har mødt mange forbavsede miner over at skifte job så sent i arbejdslivet.

»Jamen, de fleste spørger mig: hvordan tør du? Nogle synes, jeg er sej og så er der andre, der ryster lidt på hovedet,« fortæller Hanne Bach om reaktionerne på jobskiftet.

Hendes hjerte brænder for den del af jobbet, der handler om at skaffe nye sommerhusudlejere, at servicere dem og guide dem til, hvordan de på bedste vis lejer deres hus ud og håndterer de problemer, der må komme undervejs. I sit tidligere job varetog hun også andre opgaver, men da Otto Dolmer tilbød hende at kunne fokusere udelukkende på ejerrådgivning, kunne hun ikke sige nej.

»Noget af det vigtigste er at behandle ejerne godt. Og da det kun er 20 procent af alle sommerhuse på Djursland, der er udlejningshuse lige nu, så er der jo masser at gå i gang med,« smiler Hanne Bach. Hun kan lide at udfordre sig selv, og er spændt på at skulle lære et helt nyt system at kende.

»Det er altid spændende at gå i gang med noget nyt. Jeg skal ikke pensioneres de næste 20 år,« griner hun..

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.