Psykologhjælp: Næsten 7.000 djurslændinge kan komme til psykolog med få dages varsel

Mange borgere i både Norddjurs og Syddjurs, der mærker stress og depression, skal ikke vente længe på en samtale med en psykolog.

Artiklens øverste billede
Professionel hjælp med stress og depression er lettere at passe ind i en travl hverdag for PensionDanmark- medlemmer med sundhedsordning. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

Tidligere i 2021 viste en undersøgelse fra Dansk Psykolog Forening en gennemsnitlig ventetid på 17,1 uger i Region Midtjylland - over fire måneder - for personer over 22 år, som er henvist med let til moderat angst eller depression.

Men med et nyt tilbud kan over 3000 borgere fra Syddjurs Kommune og 3700 borgere fra Norddjurs Kommune komme i behandling med få dages varsel og uden egenbetaling.

Det er PensionDanmark som lancerer det nye tiltag, online psykolog, som gør det muligt.

Tilbuddet gælder for alle PensionDanmark-medlemmer med sundhedsordning. De kan få videokonsultationer uden egenbetaling og uden først at skulle forbi egen læge for at skaffe en henvisning.

»Vi ser et tydeligt behov for, at vores medlemmer får hurtigere og nemmere hjælp, når de oplever psykiske problemer. Og med en direkte adgang via app eller hjemmeside kan man få hjælp, inden en krise vokser sig større og får mere længerevarende konsekvenser,« udtaler Flemming Tovdal Schmidt, direktør for kunder, kundeservice og it hos PensionDanmark, i en pressemeddelelse.

Vi oplever, at mange flere søger psykologhjælp, når de ikke behøver at møde fysisk op, men blot kan kalde psykologen op på skærmen

Annette Gaard, chefpsykolog hos Aleris-Hamlet

Fleksibelt tilbud

Hovedparten af PensionDanmarks medlemmer er faglærte og ufaglærte beskæftiget inden for områder som byggeri, transport, gartneri, rengøring og på hoteller og i restauranter.

Siden oktober har de gennem deres sundhedsordning haft nem og gratis adgang til videokonsultationer med en psykolog.

De foreløbige erfaringer viser, at alle, der ønsker en konsultation så hurtigt som muligt, har kunnet få en samtale samme dag, mens der gennem hele perioden var ledige tider til en planlagt konsultation inden for fire dage.

Tilbuddet er desuden fleksibelt, da man har mulighed for at gennemføre konsultationer fra hjemmet på hverdagsaftener eller i dagtimerne i weekender og på helligdage.

»Vi oplever, at mange flere søger psykologhjælp, når de ikke behøver at møde fysisk op, men blot kan kalde psykologen op på skærmen, når det passer ind i en travl hverdag,« udtaler Annette Gaard, der er chefpsykolog hos Aleris-Hamlet, som udfører psykologkonsultationerne for PensionDanmark.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.