Retro/Antik loppemarked: Rønde Idrætscenter bliver et eldorado i weekenden

Lions Club Rønde og Rønde Rotary afholder Østjyllands største indendørs kræmmermarked for 13. gang.

Artiklens øverste billede
Det seneste Retro/Antik loppemarked i Rønde Idrætscenter foregik i marts 2020 - lige før Danmark lukkede ned. Derfor er sulten stor hos Retroudvalget, kræmmere og gæster at være tilbage i vante omgivelser kommende lørdag og søndag. Foto: Lars Norman Thomsen

Ventetiden har været lang. Faktisk halvandet år, hvor den verdensomspændende pandemi har sat en effektiv stopper for aktiviteter i større sammenhæng.

Men nu skulle det være ganske vist, at Retro/Antik loppemarkedet er tilbage i Rønde Idrætscenter.

I den kommende weekend, 30.-31. oktober, vil det summe af mennesker i alle lokaler på det 2.000 kvadratmeter store areal.

»Vi kan godt mærke på tilmeldingen til vores marked, at udstillerne trænger til at komme på græs efter, at der har været lukket for mulighederne for at komme på de populære kræmmermarkeder i en længere periode,« sige Erling Mikkelsen, som repræsenterer Rotary Rønde.

Det er et særsyn, at Lions Club Rønde og Rønde Rotary sammen rent faktisk afholder Østjyllands største indendørs kræmmermarked for 13. gang.

»Jeg har ikke hørt om andre steder i landet, at Lions og Rotary arbejder sammen, som vi gør det i Rønde, hvor samarbejdet er meget indarbejdet, så vi egentlig ikke tænker over, at vi repræsenterer to organisationer,« siger Carsten Skivild, Lions Club Rønde.

Humanitære formål

Alle medlemmer arbejder gratis, og overskuddet går udelukkende til humanitære formål i lokalområdet, som Lions og Rotary på hver sin måde udlodder overskuddet til.

Ved sidste marked gik det samlede overskud på 88.881 kroner til det netop indviede udeområde ved det børne- og ungehospice Strandbakkehuset i Rønde.

Ved de sidste 12 afholdte markeder har Retroudvalget formået at indsamle over 800.000 kroner til humanitære formål i lokalområdet.


I topform

Det bliver et marked i topform og toptrimmet, som gæsterne vil stemple ind til de to dage i Rønde Idrætscenter.

»Stort set alle stande er lejet ud, men det kan være, at der i slutfasen kan findes en plads eller to mere, hvis man er hurtig på aftrækkeren,« siger Erling Mikkelsen.

360 m2 med vintage

»De besøgende var før corona glade for vores tiltag med en oplevelsesdel, hvor gæsterne kommer ind i et univers på 360 m2 vintage- og delux ting fra 1940 op til 1980 delt op i miljøer. På den måde får publikum en fornemmelse af, hvordan det interiørmæssigt kan passe ind i deres eget hjem. Dette oplevelsesmiljø har vi i år forøget,« siger Erling Mikkelsen.

Sponsorstøtte

Mange lokale sponsorer bakker flittigt op om markedet.

Det har været en succes at have Rønde Sparekasse og Ejendomsmægler John Frandsen med, og de vil igen være at træffe i cafedelen. Rønde Sparekasse har været vores hovedsponsor fra første dag. De laver igen en konkurrence på indgangsbilletten, hvor den enkelte gæst samtidig skal krydse af, hvor vedkommende kommer fra. Det bruger vi i vores fremadrettede markedsføring,« siger Carsten Skivild.

Vi skal huske at fodre de gode ænder, inden de flyver over til naboen

Erling Mikkelsen

Den rigtige forplejning

Til et velproportioneret kræmmermarked hører også god mad. Stegt flæsk med persillesovs er meget populært, derfor er det selvfølgelig på programmet lørdag. Om søndagen står den på wienerschnitzel med gemyse.

Parkeringshjælp er der ligeledes tænkt på. Når der bliver tryk på, er der placeret parkeringsvagter til at hjælpe gæsterne med at finde en parkeringsplads.

»Vi skal huske at fodre de gode ænder, inden de flyver over til naboen,« betoner Erling Mikkelsen.

Derfor har Retroudvalget inviteret alle udstillere til en 2 retters gratis menu efter lukketid lørdag aften.


»Vi er af den opfattelse, at det styrker sammenholdet imellem udstillerne,« supplerer Carsten Skivild.

I starten af 2022 inviterer Retroudvalget til en temadag med deltagelse af seks repræsentanter fra Lions & Rotary, seks udstillere og to fra Rønde Idrætscenter.

»Her vil vi afsætte en hel dag til at nytænke vores kommende Retro/Antik loppemarkeder fra efteråret 2022. Det forventer vi os meget af,« siger Erling Mikkelsen.

Det skal ikke mindst ses i lyset af, at Rønde Idrætscenter 1. august 2022 slår portene op til den nye Arena ved siden af den nuværende hal. Det giver nye muligheder for de kommende markeder i Rønde Idrætscenter.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.