Krakær: Storken har opgivet at rejse på vinterferie

En stork, som hele sommeren har været at finde på Djursland, har valgt at droppe trækket mod syd til fordel for kost og logi i Krakær, oplyser www.storkene.dk.

Artiklens øverste billede
Storken ses her under storkereden stående på skærebrættet. (Foto: Trine B. Lorenzen)

På Djursland får man sig i denne vinter en noget usædvanlig vintergæst, som egentlig på denne årstid burde opholde sig i Spanien eller Afrika. Det drejer sig om den stork, som hele sommeren har været at finde på Djursland og som har valgt at droppe trækket mod syd, oplyser storkene.dk.

Den er nu flyttet ind på en storkerede i Krakær, hvor der vanker kost og logi i vintermånederne.

»Vi fandt ud af, at den havde smag for kaninkød, som jeg skærer ud i fine små stykker og serverer på et skærebræt og stiller lige foran storkereden. Det fandt storken hurtigt ud af og har været nede for at spise flere gange,« udtaler Trine Bragt Lorenzen til storkene.dk.

Den rene gourmetmad

Kaninfileterne, der for en stork nærmest er at betragte som ren gourmetmad, bliver dog meget snart skiftet ud med ørreder, som vil blive doneret af Storkene.dk.

Det fortæller storkeeksperten Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.

»Kan vi se frem til en af de sædvanlige milde vintre, som vi efterhånden har vænnet os til, så vil fødebehovet ud over det storken kan finde i naturen, være ret begrænset. Men vi kommer ikke uden om, at den skal have noget ekstra foder. Der vil komme perioder med frost, hvor der ikke er orme og anden naturlig føde at hente for storken – så vil den få både fisk og måske daggamle gassede kyllinger som tilskudsfoder,« udtaler Mogens Lange Petersen.

Storken ses her under storkereden stående på skærebrættet(Foto: Trine B. Lorenzen)

Nyt storkepar

Mogens Lange Petersen fortæller, at der i øvrigt er gode muligheder for, at Djursland igen kan få sig et ynglende storkepar:

»Vi ved, at man i vores nabolande sydvest for Danmark oplever en rivende fremgang i storkebestanden, og der er flere hundrede såkaldte ”overskudsstorke” i både Slesvig Holsten, Niedersachsen ( i det nordvestlige Tyskland, red.) og Holland, som søger både mage og bolig.

Derfor vil Danmark blive hjem for flere nye storkepar, og af samme årsag forventer vi også, at storken på Djursland vil finde sig en mage og yngle enten på den nye storkerede i Krakær eller på en de mange storkereder, der nu findes på Djursland takket være Storkene.dk, som i år har renoveret de storkereder som Syddjurs Kommune opsatte for snart mange år siden.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.