En kæmpemæssig blomstereng på Østerbakken

Biodiversitet er alle variationer af liv, som findes i naturen. Norddjurs Kommune har vist vejen i Ørsted.

Artiklens øverste billede
En kæmpestor blomstereng på Østerbakken i Ørsted er blevet et eldorado bier, sommerfugle og et mylder af diverse insekter. Foto: Peter Krause.

I forbindelse med udstykningen Østerbakken i Ørsted, har Norddjurs Kommune udnyttet området til at etablere en blomstereng, med en stor variation af ’lokale’ blomster.

Efter behandling af jorden blev frø udsået i foråret på ca. 6.000 m2 areal, og der har sommeren igennem været et pragtfuldt syn af blomster i flere farver - til stor glæde for mange af Ørsteds beboere.

»Hertil til meget stor glæde for bier, sommerfugle og et mylder af diverse insekter, som rigtigt kan betragtes, når solen står højt på himlen. Dog må vi nok vente til det bliver forår igen,« siger Peter Krause, Ørsted.

Et godt tiltag, som kan ses i sammenhæng med mange øvrige tiltag i det danske land, for at skabe skønhed, velvære og en større biodiversitet, mener Peter Krause.

Biodiversitet handler jo netop om mangfoldigheden i naturen – om frøer i vandløb, fisk i havet, blomster og urter i engen, om fugle, insekter, skove og strande.

Læs også

Del artiklen