Covid-19: Smittetallene på Djursland fortsætter opturen

Både Norddjurs og Syddjurs nærmer sig top ti på landsplan

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

De seneste syv dage er i alt 76 personer i Norddjurs og 87 i Syddjurs blevet testet positive med Covid-19 viser søndagens tal fra Statens Seruminstitut.

Incidenstallet, antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere, er 205,3 i Norddjurs og 202,8 i Syddjurs. Det placerer de to kommuner som henholdsvis nummer 11 og 12 på den nationale rangliste, der lige nu toppes af Høje Taastrup, Ishøj og Holstebro i nævnte rækkefølge.

Det testjusterede incidenstal for Norddjurs og Syddjurs er søndag på henholdsvis 179,05 for Norddjurs og 154,9 for Syddjurs.

Det testjusterede incidenstal dækker over, hvor mange smittede per 100.000 indbyggere, der er i kommunen.

Statens Seruminstitut har lavet en model, hvor incidenstallet korrigeres ud fra testaktiviteten i de enkelte kommuner. Opgørelserne er alene baseret på PCR-test. Den inkluderer således ikke testaktivitet med antigentests.

Hvis det testjusterede incidenstal når 250, så lukker en kommune automatisk ned.

Det testjusterede incidenstal

Den testjusterede incidens er baseret på såkaldt trunkerede data, hvilket betyder at incidenstallet for en given dag er beregnet på baggrund af de tests, der blev gennemført fra og med to dage tidligere og syv dage forud for den dag (i alt 9 dage). Dette er gjort, fordi datagrundlaget for tests, der er foretaget indenfor de seneste to dage, generelt er ufuldkomment, kan man læse på Statens Seruminstituts hjemmeside.

Det testjusterede incidenstal beregnes for at skabe et bedre sammenligningsgrundlag mellem kommunerne. Hvis det almindelige incidenstal blev brugt, vil flere smittede sandsynligvis blive fundet i en kommune, hvor mange indbyggere bliver testet, selvom det faktiske smittetryk er det samme som i en anden kommune, hvor færre testes.
Kilde: Coronasmitte.dk

Sammenligner man Norddjurs og Syddjurs har sidstnævnte godt nok flest smittede de seneste syv dage. Til gengæld viser det testjusterede incidenstal, at der også bliver testet forholdsvis flere mennesker i Syddjurs.

Sogneniveau

Grenaa med 36 smittede de seneste syv dage, Hornslet med 14, Marie Magdalene med 13 og Ebeltoft-Dråby-Handrup med 10 er de fire sogne på Djursland, der stikker mest ud i søndagens opgørelse.

De øvrige er på et betydeligt lavere niveau, og hovedparten har slet ikke registreret smittede de seneste syv dage.

Læs også

Del artiklen