Nu skal der være en mening med, at det hedder 'Fjellerup Strandliv"

Lokal borgergruppe kaster sig ind i kampen for,at der snart kommer konkret handling bag kystudviklingsprojektet, der skal skabe liv på nordkysten

Artiklens øverste billede
Der står godt nok 'oplevelsesplads' ved Thomasminde på Fjellerup Strand, men det er så som så med de oplevelser, man rent faktisk kan få sig. Det skal ændres nu, mener den nye støttegruppe. Arkivfoto: Simon Carlson

Fjellerup En gruppe borgere i Fjellerup har nu kastet sig ind i kampen for, at projektet 'Fjellerup Strandliv' endelig kan begynde at blive konkret realiseret.

Det var helt tilbage i oktober 2015, at 10 kystbyer i Danmark fik dispensation til at bygge helt ud til kysten, og en af dem var Fjellerup, som med Projekt “Fjellerup Strandliv” kunne se frem til en helt unik mulighed.

Projektet indeholder fire nedslag til udvikling langs langs kysten i Fjellerup. Det er blandt andet endnu en badebro, et nyt badehus, en promenade, samt den oplevelsespladsen ved Thomasminde, som blev dedikeret til blandt andet outdoor- og sportsaktiviteter.

Gået i stå

Det er Norddjurs Kommune, der står for udviklingen af projektet, men som Lokalavisen tidligere har fortalt, er 2015 er det ikke mange af ambitionerne, der siden 2015 er blevet realiseret.

En omklædningscontainer med udendørsbrus, et udekøkken og siddeplateauer er blandt den sparsomme opstart, som blev etableret for flere år siden.

Sidste år fik restauratørerne Morten Grene og Allan Thallaug tilladelse til at forsøge sig med konceptet 'Borddjurs' ved Thomasminde. Her samlede de produkter fra lokale fødevareproducenter og var således med til at skabe lidt ekstra liv i området i løbet af sommeren.

Ny støttegruppe

Det er imidlertid ikke nok, og derfor har den lokale borgergruppe dannet støttegruppen 'Støttegruppen Thomasminde'. Formålet er at gøre politikerne i kommunalbestyrelsen opmærksomme på, at lokalbefolkningen er mere end klar til, at der sættes skub i udviklingen.

Det fortæller Pia Holmberg fra støttegruppen.

“Det er vigtigt, at vi får spredt ordet om “Fjellerup Strandliv”, herunder Thomasminde, da vi er overbeviste om, at Norddjurs og nordkysten får endnu et spar es på hånden ved at kunne tilbyde noget gennemført og på samme tid bevarende for det originale, historien og naturen. Thomasminde har i årevis stået tomt, men er på vejskilte markeret som “oplevelsesplads” til undren for såvel lokale som turister. Projektet, der blev født i 2015, har fået meget lidt opmærksomhed, og hvis vi ikke kommer i gang nu, ender det med, at Thomasminde bliver en ruin, da der kun er givet speciel dispensation til netop dette projekt, fordi det ligger i strandkanten hvor man ellers aldrig ville få projekter godkendt," siger Pia Holmberg støttegruppe.

Støttegruppen opstod efter, at initiativtager John Bang Windfeldt lavede et opslag i Fjellerups lokale facebookgruppe den 3. april.

Det affødte hurtigt større interesse, og støttegruppen er på Facebook vokset til 185 medlemmer, mens der også er udsprunget en fysisk støttegruppe, som vil forsøge at præge udviklingen i en retning, hvor der rent faktisk kommer konkrete realiseringer på bordet.

"Andre kommuner er i gang, men i Norddjurs har planen stået stille, og nu er timeglasset ved at rinde ud. Corona-situationen givet os en helt unik mulighed for at markere os som land- og kystkommune netop nu, hvor flere og flere flytter ud til luft, vand og sand. Vi arbejder fortsat på højtryk for at sprede ordet ud i oplandet, for vi er ikke i tvivl om, at det vil møde eksplosiv opbakning fra Djursland. Vi kan jo se interessen er helt i top blot på få dages aktivitet," bemærker Pia Holmberg.

Lokalpolitisk opbakning

SF's medlem af kommunalbestyrelsen Aleksander Myrhøj bor selv i Fjellerup, og han ser positivt på den nylige opblomstring af lokalt borgerinitiativ i Fjellerup, der kan være med til, at der rent faktisk kan puste liv i Fjellerup Strandliv

“Projekt Fjellerup strandliv er en vigtig brik i at holde gang i den blomstrende og livgivende turisme og tilflytning på nordkysten. Det er nu eller aldrig og enhver med håb for fremtidens landliv i vandkanten bør kunne se det helt unikke og fantastiske i projektet," siger Aleksander Myrhøj i en pressemeddelelse fra Støttegruppen Thomasminde.

I aften er strandlivet i Fjellerup på dagsordenen til kommunalbestyrelsesmødet, og her håber Pia Holmberg fra støttegruppen at der er opbakning til en fortsættelse af projektet.

“Politikerne i Norddjurs skal tage stilling til om der fortsat skal arbejdes for at realisere dette unikke potentiale i Fjellerup, og håbet er, at projektet stadig trækker vejret på onsdag. Vi har sendt en appel til alle lokalpolitikerne i søndags, hvor vi beder om opbakning til at fremtidssikre kystliv og turisme på Nordkysten ud for Fjellerup. På samme møde denne tirsdag, angives at regnskab 2020 slutter med en gennemsnitlig kassebeholdning på mere end 300 millioner kroner. Det eneste naturlige er, at aktivere nogle af pengene fra kistebunden og sætte endnu mere fart på udviklingen af vores fantastiske kystlinje," lyder det fra Pia Holmberg.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.