i Auning sidder man ikke på hænderne

Lærerige måneder med ekstra fokus på web-handel, men nu gælder det den fysiske butik, hvor man sætter sig før man køber

Artiklens øverste billede
Kunderne udtrykker glæde over de nu igen kan prøvesidde lænestole og sofaer inden de beslutter sig. Foto: John Pedersen

AUNING Hos "Hjemme Hos" - Bolighuset Auning - har coronaen på mange måder været en ret normal tid, men så alligevel ikke helt.

Anton Mikkelsen fra Hjemme Hos, der ligger centralt på Østergade 5 i Auning, fortæller, at 2020 jo var et år, hvor boligforretningerne ikke var lukket ned som mange andre virksomheder.

Så det har ikke kostet i 2020-omsætningen, men først fra årsskiftet, hvor januar var den totale nedlukning også for boligforretningen i Auning, der råder over omkring 1500 dejlige kvadratmeter under tag.

Januar er toppen

Januar er i en boligbutik med møbler og alskens udstyr til hjemme årets i særklasse bedste måned, hvor man rundt regnet kan sige, at her tjenes der penge ind for to almindelige måneder.

Men altså ikke i år, hvor de købelystne kunder, ikke kunne komme ind og prøvesidde den fine hjørnesofa eller lænestol eller slænge kroppen op i en af de luksuriøse senge, der fylder godt op i udstillingslokalerne.

Opdateret website

"Men heldigvis havde vi på forhånd en fin og opdateret website, der var lige til at gå til og det kar kunderne fundet ud af i rigtigt stort omfang", fortæller Anton Mikkelsen, der kan notere en ganske stor og øget net-omsætning i de første måneder af det nye år.

Og så har Hjemme Hos-bilerne eller kørt Djursland på kryds og tværs med de mange møbler, der er blevet købt over nettet.

Anton Mikkelsen, der oprindelig er fra Aarhus men i dag bosat i Kolind, for at være nærmere på sin arbejdsplads i Auning, beretter om lidt nye og anderledes måder at være møbelsælger på.

"Vi har virkelig tænkt ud af boksen og haft mange ekspeditioner, hvor vi har guidet kunderne rundt mellem de forskellige møbler og andet udstyr over nettet. Og det har vi lært utrolig meget af, meget som vi bestemt kan bruge når det igen bliver mere normale forretningsvilkår over landet.

Trofaste lokale kunder

I butikken ud til byens eneste lysregulering, hvor man kan holde en stund for grønt og kigge på, hvad der nu lokkes med at gode slagtilbud, glæder Anton Mikkelsen sig ikke mindst over, hvor trofaste de lokale borgere har været her under corona-tiden.

Og da butikken åbnede op igen 1. marts efter de to måneders lukning i januar og februar, var der folk der kiggede indenfor med en lille hilsen.

Nu hvor kunderne igen kan færdes rimeligt frit i butkken, hvor der er husrum til omkring 100 kunder på samme tid, er det tydeligt, at det at kunne prøvesidde møblerne er til stor fornøjelse.

Udsalg forlænget

Det er jo ikke det samme at se en lækker sofa på nettet og så prøve den på sin egen krop.

"For et stykke møbel er jo en ting, som folk skal have i ganske mange år og ikke blot smider ud efter nogle dage eller uger", konstaterer Anton Mikkelsen, der lokker med, at januar-måneds mange superstærke tilbud er udvidet til også at gælde her i marts, hvor alle kan være med og ikke blot på en kigger på nettet.

Så set over den brede horisont og midt i alt det meget triste og ulykkelige, så har Anton og hans seks ansatte lært utrolig meget om det at drive en moderne møbelbutik under helt særlige vilkår.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.