Mindeord: Det er Christian, der er død

Artiklens øverste billede
Christian Bundgård

Hasse Schneidermann har på vegne af Enhedslisten Syddjurs sendt mindeord over Christian Bundgaard, der døde 12. februar 2021

I Enhedslisten Syddjurs siger vi, at man laver en Bundgård, når nogen taler lige lovligt længe. Udrykket er opstået fordi vi mange gange har oplevet at Christian Bundgaard ikke stoppede talestrømmen, når ordstyreren bad ham gøre det. Enkelte af os har endda oplevet ham tale til de forsamlede, længe efter at mødeledelsen havde slukket for mikrofonen.

Så meget havde Christian på hjertet! Det hjerte er nu holdt op med at slå.

Christian Bundgaard døde 90 år gammel i sit hjem på Mols i går, 12. februar 2021.

Alle vi kender, kender også Christian. De fleste vil huske ham som et progressivt, kreativt og til tider grænseoverskridende menneske. Han var ikke blot klagende og kritisk, men altid fuld af gode ideer til, hvad der burde, skulle og kunne gøres i stedet, for det der blev gjort. Og Christian havde det ikke kun i munden. Han levede sine ord. Gjorde hvad han sagde.

Christian er efterkommer af billedhuggeren Anders Bundgaard, der blandt andet skabte Gefion Springvandet, og om det nu var inspirationen derfra, der gjorde at han altid delte vandene ved vi ikke. Men delte vandene gjorde han.

Christian var uddannet socialrådgiver, i mange år forstander på ungdomspensionen i Skejby, repræsenterede længe SF i amtsrådet, var aktiv i klimanetværket i Danmarks Naturfredningsforening og fik også tid til at samle sine tanker om den nødvendige grønne omstilling i sin bog ”Velfærd skal indad vindes - alternativer til vækstøkonomi, forbrugersamfund og økologisk krise”, som vakte opsigt da den udkom i 1987.Christian var en vidende og erfaren drivkraft, da vi for 9 år siden dannede en Syddjurs afdeling af Enhedslisten og han stillede op til kommunalvalg hele to gange.Med Christian med til vores møder, vidste vi altid, hvad klokken var slået! Han kom konsekvent 12 minutter for sent, krævede at vi skulle starte forfra og fortalte os så, lige til det sidste med sin politiske skarphed intakt, hvad der skulle siges om sagerne.

Videnskabsfolkene bag the Doomesday Clock, har for nylig stillet urets visere frem til meget tæt på midnat. Dommedagsuret tæller de sekunder som menneskeheden har tilbage inden den tager livet af sig selv. Ved destruktive teknologier, ved at udløse atomkrig bevidst eller ved uheld eller ved ikke at handle i tide i forhold til de menneskeskabte natur- og klimaødelæggelser.

På en dag som denne ønsker vi at man kunne stoppe tidens bestie, så vi fortsat havde Christians ildhu og engagement med i bestræbelserne på - her helt lokalt - at stille de visere tilbage.

Vist var han en af de mest stædige og stridbare danskere vi har kendt; men vi lærte ham at kende som et mildt og kærligt menneske. Christian efterlader sig mange tomme rum.

Vi er stolte af at have arbejdet sammen med en mand med hjertet på rette sted. 

Det er Christian, der er død."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.