Der er lørdag konstateret corona-smitte blandt 22 af eleverne på VIG, der er sendt hjem på tidlig påskeferie. Foto: John Pedersen

Der er lørdag konstateret corona-smitte blandt 22 af eleverne på VIG, der er sendt hjem på tidlig påskeferie. Foto: John Pedersen

22 smittede med corona fra efterskole i Vivild

Tallet er steget fra de to første positive test, der lukkede efterskolen før Påske

Af
John Pedersen

VIVILD Siden Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole i mandags besluttede af lukke skolen og sende eleverne på tidlig påskeferie, efter to elever var testet positive for corona, er det tal nu steget til 22.

Konstitueret forstander Per-Olaf Schmidt fortæller, at den seneste melding lørdag eftermiddag er resultatet af de tests, der er foretaget af eleverne efter de er vendt hjem til deres familier.

Da de to første VGI-elever blev testet positive ved den ene af de to ugentlige obligatoriske test, blev resultaterne prøvet af ved PCR-test ved en privat udbyder.

To timer senere viste det, sig at de begge desværre var positive.

Skolens ledelse bestemte sig for at lukke skolen ned for en tidlig påskeferie.

Tre muligheder

"Jeg har haft en lang samtale med Styrelsen for Patientsikkerhed. De roser både vores procedurer og vores reaktion på smitten. De bekræfter min teori, om at det på trods af procedurer og tests to gange om ugen ikke er muligt at sikre sig mod smitte".

Per-Olaf Schmidt tilføjer, at styrelsen bakker op om den antagelse, at smitten enten er kommet ind på skolen via elevers handel i den lokale Dagli`Brugs, fra en af de kun 11 elever, der har været hjemme i perioden forud eller fra en i personalet.

Per-Olaf Schmidt finder ikke den sidste mulighed for den mest sandsynlige, da der forsat ikke er konstateret smitte blandt de ansatte på efterskolen.

Det er oplyst, at der er tale om den engelske variant af Covid 19.

Publiceret 06 April 2021 16:30