80.000 sten skal der mures på facaderne i den fem etager høje bygning, som rummer 30 lejligheder i Åbyen i Grenaa.

80.000 sten skal der mures på facaderne i den fem etager høje bygning, som rummer 30 lejligheder i Åbyen i Grenaa. Foto: Søren Andersen

Fuldt hus i Åbyen

B45 kan melde udsolgt i første etape - går nu i gang med etape 2 i Åbyen i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Fluebenene er sat på papiret hos boligselskabet B45 i Grenaa, der nu kan melde alt udsolgt i Åbyen i Grenaa. Alle 30 lejligheder er udlejet her ti måneder før indflytning.

"Byggeriet lå jo stille et stykke tid efter konkursen i Ålsrode Tømrerfirma, der havde byggeriet i totalentreprise, men vi har nu stort set indhentet forsinkelsen, så forventningen er, at beboerne kan rykke ind til jul. Eller i værste fald til januar," siger direktør Anders Lisvad, B45.

Så med 30 familier klar til indflytning kan der forventes en del rokader på det lokale boligmarked den kommende tid - både hvad angår salg af huse og ejerlejligheder samt interne flytninger i B45, fordi der har været rift om at sikre sig beliggenhed tæt ved både å og by.

Derfor er B45 da også allerede i fuld gang med at tilrettelægge byggeriet af en tilsvarende bygning i fem etager på nabogrunden.

"Vi gør klar til at sætte byggeriet i udbud. På samme måde som sidst som en indbudt licitation for at finde firmaet til at stå for totalentreprisen," siger Anders Lisvad.

Men det bliver med en anden vinder end sidst, da opgaven tilfaldt Ålsrode Tømrerfirma, som så siden gik konkurs. I stedet overtog det ligeledes lokale byggefirma Rasmus Jakobsen A/S opgaven - og mon ikke de byder igen, når de nu har høstet erfaringer med første etape.

"Vi må se, om vi kan holde prisen inden for rammen, som er lige omkring 60 millioner kroner," siger Anders Lisvad.

Etape to indeholder også et fælleshus for de to ejendomme samt to overnatningsrum for beboernes gæster.

Publiceret 05 March 2021 14:23